ISTORIJA FUDBALA JE ISPISANA! Bajer iz Leverkuzena je prvi put šampion Nemačke - Ćabi Alonso je izveo čudo, ceo grad slavi!

Novosti online

14. 04. 2024. u 19:21

Prvi put u 119 godina dugoj istoriji kluba Bajer iz Leverkuzena je postao prvak Nemačke u fudbalu.

ИСТОРИЈА ФУДБАЛА ЈЕ ИСПИСАНА! Бајер из Леверкузена је први пут шампион Немачке - Ћаби Алонсо је извео чудо, цео град слави!

FOTO: Tanjug/AP

Čudesnu sezonu, sa španskim stručnjakom Ćabijem Alonsom na čelu, "farmaceuti" su krunisali pobedom koja im je donela nenadoknadivu prednost u odnosu na konkurente pred poslednjih pet bundesligaških kola.


Naime, Bajer je na krcatoj Bajareni, u 29. prvenstvenojo rundi savladao Verder iz Bremena sa 5:0 i tako došao do 79 bodova, čak 16 više od Bajerna i Štutgarta koji trenutno dele drugu poziciju.


Alonsova ekipa, koja je brojne uspehe ove sezone ostvarila uz golove u sudijskoj nadoknadi vremena, istorijsku titulu je obezbedila a da nije ni jednom izgubila u aktuelnom izdanju Bundeslige - trenutno ima 25 pobeda i četiri remija. Dosadašnji najveći domaćip uspesi ovog kluba iz Leverkuzena bili su pet puta drugo mesto u prvenstvu (sve u periodu 1997. - 2011.), kao i osvajanje Kupa Nemačke 1993, dok je na međunarodnoj sceni Bajer osvojio Kup UEFA 1988. godine, a u finalu Lige šampiona igrao 2002. (i izgubio od Reala sa 1:2, u golove Raula i Zidana za "kraljeviće" a Lusija za nemački klub).


Do istorijske titule su, uz Alonsa, "farmaceute" vodila dva golmana - Finac Hradecki je branio u prvenstvu a Čeh Kovar na međunarodnoj sceni i u Kupu, Jonatan Tah i Aleks Grimaldi su bili "neizbežni" članovi odbrane, Granit Džaka i Florijan Virc u veznom redu (Virc je dao i 16 golova, tri na meču sa Verderom iako je ušao u igru tek u drugom poluvremenu), a u napadu su blistali Viktor Bonifaće i Patrik Šik.

Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, i "delije" i "grobari" zagrmeli kao jedan!

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene