REAL MADRID PODNEO TUŽBU: Vinisijus Žunior opet vređan na rasnoj osnovi

Tanjug

15. 03. 2024. u 15:51

FUDBALSKI klub Real podneo je tužbu Državnom tužilaštvu Španije zbog rasnih uvreda na račun Vinisijusa Žuniora u blizini Olimpijskog stadiona "Monžuik" u Barseloni i stadiona Atletiko Madrida pre utakmica Barselona - Napoli i Atletiko - Inter u Ligi šampiona.

РЕАЛ МАДРИД ПОДНЕО ТУЖБУ: Винисијус Жуниор опет вређан на расној основи

FOTO: Tanjug/AP

U saopštenju "kraljevića" se navodi da se od Tužilaštva traži da od snaga bezbednosti zatraži postojeće snimke na obe lokacije kako bi se identifikovali autori navedenih uvreda.

- Real osuđuje ove nasilne napade rasizma, diskriminacije i mržnje koji su se, nažalost, više puta dešavali protiv našeg igrača Vinisijusa Žuniora. Naš klub će nastaviti da radi na odbrani vrednosti fudbala i sporta, i ostaće čvrst u borbi za nultu toleranciju pred ovakvim odvratnim epizodama kakve se dešavaju u poslednje vreme - navodi se u saopštenju.

Podsetimo, Real Madrid je ovog petka saznao da će u četvrtfinalu Lige šampiona igrati protiv Mančester sitija, dok je tim sa "Santijago Bernabeua" prvi u španskoj ligi sa 69 bodova, ima sedam više od protiv pratioca Đirone.

BONUS VIDEO: MAJSTORIJA KATAIJA: Sjajan prijem i završnica "desetke" Crvene zvezde

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene