OGLASIO SE SUDIJSKI EKSPERT! Evo zbog čega nije bio sviran penal za Partizan

Novosti online

14. 03. 2024. u 13:11

Fudbaleri Partizana od sinoć više nisu lideri Superlige Srbije.

ОГЛАСИО СЕ СУДИЈСКИ ЕКСПЕРТ! Ево због чега није био свиран пенал за Партизан

FOTO: N. Paraušić

Crno-beli su u 25. kolu šampionata poraženi u Humskoj od Napretka iz Kruševca sa 1:0, što je iskoristila Crvena zvezda i trijumfom u Nišu nad Radničkim rezultatom 2:0 zasela na prvu poziciju sa dva boda više od "večitog" rivala.

Nakon meča trener Partizana Igor Duljaj nije želeo da direktno govori o suđenju, simpatizeri crno-belih pokazali su šta misle o odlukama arbitara tako što su polupali stakla u sudijskoj svlačionici, a ono što je najviše razbesnelo jeste nedosuđen penal nad Nemanjom Nikolićem u 69. minutu.

Istrčao je napadač crno-belih ispred golmana Kruševljana Vladimira Savića, došlo je do sudara, ali je glavni sudija meča Nikola Radaković ostao nem, a njegova odluka potvrđena je i iz VAR sobe.

Da je ispravno postupio smatra i sudijski ekspert Raka Đurović.

"Ko hoće da shvati, situacija je vrlo jednostavna. Lopta je ubačena u prostor, napadač Partizana je krenuo na tu loptu, ali i golman. Taj kontakt se dogodio u kaznenom prostoru, napadač jedva da je stigao do lopte i da je udari vrhom kopačke i onda je loptu posle toga udario golman, mi to računamo kao odbranu golmana, on je poslednji igrao loptom, a onda je došlo do sudara.

Ne može nikako u toj situaciji da bude penal, ako golman na ispravan način odnese loptu i posle dođe do sudara. On je taj koji je poslednji igrao loptom i tu nema penala. Kada na ispravan način odnesete loptu, nad vama je prekršaj. Da je ovde sklonjena lopta i da golman nije igrao loptom, onda bi bio klasičan penal. Zabunu je najviše stvorio sudar", detaljno je obrazložio on za "Telegraf".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku