ZVEZDA SVE SIGURNIJA: Ubedljiva pobeda u Novom Pazaru podsetila na šampionska izdanja

Z. Ćorović

19. 02. 2024. u 09:50

ONO što je najviše falilo Crvenoj zvezdi u jesenjem delu prvenstva - sigurne pobede, Vladan Milojević je počeo uveliko da vraća. Uspeli su crveno-beli na vrućem gostovanju u Novom Pazaru da pokažu karakter favorita i da strpljivom i zrelom igrom dođu do ubedljive pobede (3:0).

ЗВЕЗДА СВЕ СИГУРНИЈА: Убедљива победа у Новом Пазару подсетила на шампионска издања

FOTO: FK Crvena zvezda

Falili su ambiciznim domaćinima dvojica iskusnih asova, Ljajić i Šćepović, nedostajala im je prava podrška sa tribina zbog kazne, iako se dobro čula vika pa i uvredljivo skandiranje pedestak pristalica, vertovatno prijavljenih kao "službena lica". Očigledno je da nisu samo ptičice cvrkutale oko Gradskog stadiona, kao u ironičnom saopštenju Pazaraca posle utakmice, niti je sudija najveći krivac za "popijenu trojku", kao što žele da prikažu između redova.

Nešto se valjda u ovoj priči pitala i Zvezda, nije visoka pobeda mogla sama da padne sa drveta. U igri srpskog šampiona je već se dobro oseća "ruka" trenera povratnika. Vladan Milojević je u Novom Pazaru promešao karte, promenio taktiku sa trojicom igrača pozadi (Dragović, Điga, Spajić), vratio je Hvanga u prvu postavu da sa Kangom i Mijailovićem učvrsti vezni red, a u špic je od starta gurnuo mladog Sremčevića. Sve te ideje su se pokazale kao dobre, jer je Zvezda već u prvom poluvremenu imala dva gola prednosti, isto kao i na premijeri sa Voždovcem. Jesenas kod Baraka Bahara nije bilo te želje i upornosti da se što pre dođe do pogodaka i napravi razlika, već se često dešavalo da se ekipa muči protiv autsajdera, pa je zbog toga doživela brojna neprijatna iznenađenje i drugo mesto na tabeli.

Te slabosti Milojević je počeo da "leči", čvrstim korakom je startovao u prolećnjom delu i čeka ga jopš mnogo posla. Od kakvoh je materijala njegov tim, tek će videti u naredna tri meča. Sve derbi do derbija, crveno-beli će prvo biti domaćini Čukaričkom, pa gostuju zvaničnom vicešampionu, ekipi TSC i za kraj će na "Marakani" ukrstiti koplja sa najvećim rivalom i trenutnim liderom Partizanom.

- Imali smo zahtevan meč u Novom Pazaru, na nama je da se sada što bolje spremimo za Čukarički, jer u prvih pet kola imamo sve utakmice sa ekipama iz gornjeg dela tabele koje žele Evropu. Bilo je nedostataka koje ćemo analizirati, ali smo se dobro pripremili za utakmicu i od početka smo ispunili ono što je bio plan - istakao je Milojević.

Rodić na poštedi

TRENER Crvene zvezde nije mogao u Novom Pazaru da računa na iskusnog levog beka.

- Imali smo problem sa rovitim Rodićem koji vuče nezgodnu povredu ramena i zato mso hteli da ga sačuvamo. Nadamo se da će biti spreman za sledeće utakmice.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku