TUGA: Novinari obišli grob Ćire Blaževića, ovo su zatekli (FOTO)

Александар Илић
Aleksandar Ilić

07. 02. 2024. u 20:24

LEGENDARNI fudbalski trener iz Hrvatske, Miroslav Ćiro Blažević preminuo je 8. februara 2023. godine, sahranjen je u Aleji velikana na Mirogoju, a novinari su posetili njegov grob godinu dana nakon sahrane.

ТУГА: Новинари обишли гроб Ћире Блажевића, ово су затекли (ФОТО)

Foto: Jutjub printskrin/Sport klub

Hrvatske novinare iznenadilo je to što nadgrobni spomenik još uvek nije postavljen, iako je Ćiro iza sebe ostavio dve ćerke i sina, a ostavio je i toliko toga fudbalu, naročito hrvatskom

Prema pisanju hrvatskog portala "Indeks", Blaževiću je 2011. godine dijagnostikovan karcinom prostate koji je on pobedio, da bi mu se u avgustu 2019. godine bolest vratila.

"Trener svih trenera", kako su ga svi oslovljavali, je tokom karijere vodio veliki broj klubova, a najveći uspeh ostvario je sa reprezentacijom Hrvatske. On je na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. uspeo da sa vatrenima osvoji bronzanu medalju.

Ćiro Blažević je preminuo u 88. godini u bolnici.

Jedno od poslednjih pojaviljivanja u javnosti imao je 2022. godine, kada je u Zagrebu dobio nagradu Vladimir Beara za doprinos razvoju sportske kulture i društvene tolerancije.

Fotografije sa groba Miroslava Ćire Blaževića pogledajte klikom na link.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima