"SAMO NE SRBIJA!" Hrvati bi "mirniji život" - bez Srba, sa strepnjom čekaju fudbalski žreb

Novosti online

07. 02. 2024. u 16:54

Hrvatska je do sada imala više uspeha u fudbalu nego Srbija, ali pred žreb Lige nacija hrvatski mediji nikako ne žele da njihova nacionalna selekcija za rivala u grupi dobije Srbiju, valjda svesni kvaliteta koji sadašnja generacija "orlova" poseduje.

САМО НЕ СРБИЈА! Хрвати би мирнији живот - без Срба, са стрепњом чекају фудбалски жреб

foto: m. vukadinović

Novosti vam donose kako predstojeći događaj najavljuje splitski list "Slobodna Dalmacija":


"Hoće li Hrvatska imati sreće u žrebu? Za mirniji život nakon Modrića izbeći Portugalce, Francuze i Srbe

Hrvatska će u četvrtak uveče saznati protivnike u novom izdanju Lige nacija. Žreb grupne faze održaće se u Parizu s početkom u 18 časova.

Izabranici Zlatka Dalića naći će se u prvom šeširu, među nosiocima Lige A. Hrvatska je u prošlom izdanju osvojila drugo mesto. U polufinalu završnog turnira u Holandiji eliminisala je domaćina (4:2 nakon produžetaka), pa je u finalu nakon izvođenja jedanaesteraca u Roterdamu poražena od Španije (0:0 pa 4:5).

Četvrto izdanje ovog nadmetanja biće posebno za Hrvatsku pošto će se u njemu, po svemu sudeći, morati učiti na život bez Luke Modrića. Za očekivati je povlačenje kapitena iz reprezentacije nakon ovogodišnjeg Eura u Nemačkoj. Dalić je pod ugovorom s HNS-om do 2026. godine, ali bilo je nekih naznaka, pa i od strane samog selektora, da bi se najuspješniji trener u istoriji reprezentacije mogao povući i ranije ako oseti da je tome došlo vreme.

Zlatko Dalić i Luka Modrić / Foto: Tanjug/AP - EPA

U Ligi nacija ukupno 54 reprezentacije (nema Rusije) podeljene su u četiri Lige, A, B, C i D, u skladu sa rezultatima u poslednjem izdanju takmičenja. U Ligi A je 16 reprezentacija, koje su uoči žreba podeljene u četiri grupe, takođe u skladu rezultatima u Ligi nacija 2022/2023.

U prvom šeširu tako su polufinalisti prošlog izdanja, Španija Hrvatska, Italija i Holandija. U drugom šeširu su Danska, Portugal, Belgija i Mađarska. Treći šešir čine Švajcarska, Nemačka, Poljska i Francuska, a poslednji Izrael, Bosna i Hercegovina, Srbija i Škotska.


Na papiru bi za Hrvatsku najlakša grupa bila s Mađarskom, Švajcarskom i Izraelom. Najteži mogući scenario svrstao bi nas u grupu s Portugalom kojeg nikad nismo savladali (jedan remi i šest poraza u sedam susreta) ili Belgijom, zatim sa svetskim vicešampionom Francuskom i Srbijom.

FOTO: M. Vukadinović

Ekipe Lige A će biti podeljene u četiri grupe po četiri selekcije. Novost je da će se igrati i četvrtfinala. Po dve najbolje ekipe iz svake grupe proći će u četvrtfinale u kojem će se sastajati osvajači grupa protiv drugoplasiranih.

Četiri pobednika četvrtfinalna igraće na završnom turniru.

Poslednja ekipa iz svake grupe Lige A automatski će ispasti u Ligu B, dok će trećeplasirani timovi razigravati s drugoplasiranim iz grupa Lige B.

Liga nacija može biti i plan B za plasman na Svetsko prvenstvo 2026. godine. U plej-ofu će 12 drugoplasiranih ekipa iz kvalifikacionih ekipa i četiri najbolja osvajača grupe Lige nacija koji nisu izborili mesto na Svetskom prvenstvu ili u baražu (nisu na prva dva mesta u grupi) razigravaće za još četiri mesta na Mundijalu", piše "Slobodna Dalmacija".

BONUS VIDEO: Sudija morao da uspava MMA borca

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S