PRVI PORAZ NAKON TRUDNOĆE: Osaka eliminisana u Brizbejnu, ali - zadovoljna

Filip Milošević

03. 01. 2024. u 16:52

Japanska teniserka Naomi Osaka je izgubila u drugom kolu turnira u Brizbejnu od Čehinje Karoline Pliškove (3:6, 7:6, 6:4).

ПРВИ ПОРАЗ НАКОН ТРУДНОЋЕ: Осака елиминисана у Бризбејну, али - задовољна

foto: EPA

Japanka se porodila u Julu prošle godine a ovo je bio prvi turnir za nju nakon porođaja. Uspela je da prođe prvo kolo, pošto je eliminisala Tamaru Korpač sa 2:0, međutim u drugom kolu je posustala.

- Ova nedelja na turniru je bila kraća nego što sam želela. Mislim da sam u dobroj formi trenutno. Čak i kada sam poslednji put igrala protiv nje bila sam dobra, ali mislim da sam danas odigrala bolje - rekla je Osaka.

Pliškova je trostruka šampionka turnira u Brizbejnu.

- Mislim da sam igrala prilično dobro. Ovaj teren je njen teren, znate na šta mislim? Videćemo šta će biti u Melburnu (Australijan open) - dodala je Osaka.

Ona je dobro počela, osvojila je prvi set, ali je Pliškova posle toga zaigrala bolje, imala je 50 vinera i 16 as udaraca i spasila je 10 od 12 brejk lopti, čime je nadoknadila to što je napravila 11 dvostrukih servis grešaka.

- Pogledala sam statistiku posle meča i shvatila da sam mogla bolje da igram kod brejk lopti. Ali osim toga, mislim da smo obe odigrale zaista dobro. Nadam se da će i ona reći isto - rekla je Osaka.

Pliškova je igrala prvi meč od septembra, zbog problema sa zglobom na levoj ruci.

- Mnoge stvari moraju da se poprave, ali ovo je dobar start sezone - rekla je Pliškova.

U narednom meču Pliškova će odmeriti snage sa letonskom teniskerkom Jelenom Ostapenko.

BONUS VIDEO: OD PRVE DO DESETE TITULE: Sva Novakova pobednička finala Australijan opena

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima