KAKAV DERBI MILAN - JUVENTUS! Trojica Srba na terenu, jedno isključenje i gol uz suze dat "svom klubu"! (VIDEO)

Novosti online

22. 10. 2023. u 22:42

Veliki derbi italijanskog fudbala, između dva tamošnja najtrofejnija kluba, okončan je trijumfom gostiju: Milan - Juventus 0:1.

КАКАВ ДЕРБИ МИЛАН - ЈУВЕНТУС! Тројица Срба на терену, једно искључење и гол уз сузе дат свом клубу! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

U ovaj megdan domaćini su ušli kao drugi na tabeli, a sa željom da se pobedom vrate na prvo i tako prestignu gradskog rivala Inter, koji je svojim trijumfom nad torinskim rivalom (0:3 protiv Torina) za bod preskočio roso-nere.

Međutim, nadanja Milana počela su da se ruše kada je u 40. minutu zbog rvačkog zaustavljanja obećavajućeg napada suparnika isključen njihov fudbaler Tijao (VIDEO), što je "stara dama" potom iskoristila i, trijumfom, prišla na samo bod zaostatka za svojim nedeljnim rivalom, a na dva udaljenosti od vodećih "nerazura".

Sudija Mauricio Marijani pokazuje direktan crveni karton fudbaleru Milana Maliku Tijau na derbiju sa Jvuentusom / FOTO: Tanjug/AP

Isprva je od reprezentativaca Srbije na terenu bio samo Filip Kostić, a u 56. minutu kada je on zamenjen da bi sa klupe Juventusa ušao Kambijaso, broj Srba na terenu je ostao isti jer je tada i Dušan Vlahović dobio priliku umesto Kina. Četiri minuta kasnije, Luka Jović je zaigrao za Milan umesto Olivijea Žirua, pa su napade dva italijanska giganta predvodili srpski špicevi.

A onda, u 63. minutu, gosti su poveli.

Ekipa iz Torina je do 0:1 došla kada je Manuel Lokateli, koji je stasavao u Milanovoj fudbalskoj akademiji, šutirao sa distance, a lopta na svom putu pogodila bivšeg igrača Donjeg Srema, 30-godišnjeg reprezentativca BiH Radeta Krunića, promenila putanju i onemogućila golmanu roso-nerih, Miranteu, da spreči pogodak (VIDEO).

Manuel Lokateli slavi gol na meču Milan - Juventus u Seriji A / FOTO: Tanjug/AP

Imajući u vidu brojčano stanje domaćih, i ne čudi što taktika da se dugačkim loptima nešto više uradi - nije urodila plodom, niti je Luka Jović dolazio do šansi za pogodak, jer je morao da se nosi sa trojicom štopera rivala.

Na drugoj strani terena, Dušan Vlahović je u 85. minutu imao solidnu priliku, kada je šutirao sa 20-ak metara a golman Milana sprečio pogodak (lopta je išla pod prečku), mada su se i trener Juventusa Masimilijano Alegri i Vlahovićev saigrač Kijeza malo ljutili što srpski as nije dodao pomenutom kolegi loptu. Istina, to dodavanje bi odaljilo loptu od gola roso-nerih, jer se sin koji je dobro krenuo stopama nekada slavnog italijanskog napadača - nalazio levo od Vlahovića, koji je i sam šutirao iskosa s leve strane.

Srpski golgeter je mnogo lakše mogao gol da postigne u drugom od šest minuta sudijske nadoknade vremena, kada je "Juve" šutirao iz daljine dok je jedan igrač domaćih ležao povređen, a Vlahović potom natrčao na "odbitak" i, iz peterca, iznedrio još jednu sjajnu odbranu golmana Mirantea.

Dušan Vlahović sa saigračima iz Juventusa slavi pobedu nad Milanom na "San Siru" / FOTO: Tanjug/AP

Na kraju, Juventus je, uz daleko veći posed lopte u završnici (i suze Lokatelija, kome je mnogo značiio pogodak bivšem klubu, koji ga se odrekao)...

... bez ikakve strepnje po trijumf - priveo meč kraju u svoju korist, pobedivši u 298. međusobnom duelu sa Milanom, a 240. takmičarskom derbiju sa ovim suparnikom.

Kada se o megdanima u Seriji A radi, bio je ovo 177. meč pomenutih rivala, a 68. pobeda  Juventusa (uz 54 poraza, 55 remija i gol-razliku koja sada glasi 243:227 u korist "stare dame" iz Torina).

BONUS VIDEO: Nestvarno - ovo su Rusi zasvirali kada su fudbaleri Zvezde izašli na teren u Sankt Peterburgu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku