KRAJ ZA EDENA AZARA: Nekadašnji najbolji fudbaler Premijer lige završio karijeru

Novosti online

10. 10. 2023. u 12:11

Bivši fudbaler Čelsija i reprezentacije Belgije Eden Azar saopštio je danas da je završio igračku karijeru.

КРАЈ ЗА ЕДЕНА АЗАРА: Некадашњи најбољи фудбалер Премијер лиге завршио каријеру

FOTO: EPA

- Morate da slušate sebe i u pravo vreme da kažete stop. Posle 16 godina i više od 700 odigranih utakmica, odlučio sam da završim karijeru profesionalnog fudbalera. Uspeo sam da ostvarim svoj san, igrao sam i zabavljao se na mnogim terenima širom sveta. Tokom karijere imao sam sreću da upoznam odlične menadžere, trenere i saigrače. Hvala svima na ovim sjajnim vremenima, svi ćete mi nedostajati. Takođe, želim da se zahvalim Lilu, Čelsiju i Realu. Hvala Fudbalskom savezu Belgije i reprezentaciji Belgije - napisao je Azar na Instagramu.

Belgijanac je podsetio da je odlučio da u 32. godini završi igračku karijeru.

- Posebno hvala mojoj porodici, mojim prijateljima, mojim savetnicima i ljudima, koji su mi bili bliski u dobrim i lošim vremenima. Na kraju, veliko hvala vama, mojim navijačima, koji ste me pratili svih ovih godina i na ohrabrenju svuda gde sam igrao. Sada je vreme da uživam u svojim najmilijima i doživim nova iskustva. Vidimo se uskoro van terena, prijatelji moji - zaključio je Azar.

Azar je igračku karijeru počeo u Tubizu, a potom je od 2005. do 2012. igrao za Lil. On je 2012. stigao u Čelsi, a sedam godina kasnije prešao je u madridski Real za 115 miliona evra.

Azar nije opravdao očekivanja u madridskom klub zbog problema sa formom i povredama. On je za Real od 2019. do juna 2023. odigrao 76 utakmica i postigao je sedam golova. Sa madridskim klubom osvojio je šest trofeja.

Za reprezentaciju Belgije nastupio je na 122 meča i 33 puta se upisao u listu strelaca, a od nacionalnog tima se oprostio prošle godine posle SP u Kataru.

BONUS VIDEO: Atmosfera sa svečanog otvaranja Svetskog prvenstva u futsalu za srednjoškolce  

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

ROLAN GAROS UVEO VELIKU PROMENU: Novak Đoković je oduševljen!