NE PROPADAMO, NAJSTABILNIJI SMO KLUB U SRBIJI! Čelnici Vojvodine Dragoljub Zbiljić i LJubomir Apro o aktuelnoj situaciji u "Voši"

Novosti online

20. 09. 2023. u 18:59

REKONSTRUKCIJA „Karađorđa“, umesto u oktobru, kako je bilo planirano, počeće najverovatnije na proleće iduće godine, kada se obeležava čitav vek od izgradnje stadiona.

НЕ ПРОПАДАМО, НАЈСТАБИЛНИЈИ СМО КЛУБ У СРБИЈИ! Челници Војводине Драгољуб Збиљић и Љубомир Апро о актуелној ситуацији у Воши

Foto: Tanjug/Shaun Botterill, Pool via AP

 Kako je objasnio Dragoljub Zbiljić, prvi operativac kluba, tender će biti raspisan u narednih desetak dana, ugovori potpisani u decembru i ako se sve propisane procedure završe, trebalo bi da se krene sa rekonstrukcijom.

- Po projektu prema Uefa četiri standardu, to bi koštalo 540 miliona dinara- kaže Zbiljić.- Grad Novi Sad nas je podržao sa 150 miliona, kao i FS Srbije za teren i održavanje i ako uspemo da obezbedimo pun iznos, Vojvodina će kao najstariji građanski klub u Srbiji imati stadion kako dolikuje.

On je naglasio da je, kada je pre 15 meseci došao na čelo Uprave, minus u klupskoj kasi iznosio milijardu i 304 miliona dinara, bez obezbeđenih sredstava za sezonu, što je oko 800 miliona dinara.

- Tada sam rekao da ćemo u ovom mandatu uraditi sve da u sezoni 2025/26 napadnemo titulu. Stabilizovali smo klub koji je danas u „plusu“ 280 miliona dinara a očekivanja su da to na kraju godine bude 300 miliona. Potrebna nam je još jedna ovakva godina da bismo podigli budžet za tim sa 6,5 na 10- 12 miliona evra i tada bi napali titulu.

Novosađani su ovog leta od transfera inkasirali 5,68 miliona evra i od svakog narednog transfera tih igrača, očekuju od 10- 20 odsto.

- Dakle, u Vojvodini ne propada ništa, na proleće nam stiže i milion i 125.000 evra od transfera Sergeja Milinković-Savića. Ne dugujemo poreze prema državi, od 2,5 miliona dinara kredita vratili smo 2,2 miliona i nismo zaduženi.

Uprava je nezadovoljna rezultatima na startu sezone i očekuje da se vrati energija na stadionu, jer Voša ima dobar tim ali i mnogo nepredviđenih problema.

- Potrebno je da krenemo sa osvajanjem bodova, da probijemo maler koji se dešava. Imamo tri bitne utakmice, ako uzmemo sedam bodova, a što i ne svih devet... Idemo po korak, do drugog ili trećeg mesta na kraju sezone. Na proleće, jednostavno, ne možemo ovako loše da igramo – kaže Zbiljić.

Ujedinjeni

LjUBOMIR Apro, član Uprave Novosađana, naglasio je da je klub dodatno pojačao stabilnost u svim aspektima.

– Realizovani transferi su u interesu Vojvodine, kao recimo prelazak Nikole Čumića u Rubin, kao jedan od najvećih u istoriji kluba a imamo i procenat od budućeg njegovog transfera. Ostali igrači su otišli uz zeleno svetlo stručnog štaba, a doveli smo ozbiljna pojačanja. U klubu smo svi ujedinjeni, smatram da smo sada za primer svima u ligi i idemo u susret uspesima i jubileju „Karađorđa“- naglasio je Apro.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene