OVO ĆE IZAZVATI MNOGE REAKCIJE: Evo šta su "delije" uradile povodom zločinačke akcije "Oluja" (FOTO)

Novosti online

07. 08. 2023. u 15:28

Crvena zvezda i Napredak sastali su se u 2. kolu Superlige Srbije na "Marakani", a tom prilikom navijači aktuelnog prvaka Srbije imale su posebnu poruku povodom zločinačke akcije "Oluja" tokom koje je iz Hrvatske, u avgustu 1995. godine, više od 200.000 Srba proterano sa vekovnih ognjišta.

ОВО ЋЕ ИЗАЗВАТИ МНОГЕ РЕАКЦИЈЕ: Ево шта су делије урадиле поводом злочиначке акције Олуја (ФОТО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Podsetimo, Crvena zvezda je ubedljivo savladala Napredak i nastavila odbranu šampionske titule, a pomenuti meč se desio tokom vikenda u kome je hrvatska javnost slavila pomenutu akciju, organizujući i državne proslave tim povodom.

Glavna proslava je, za Hrvate sada već tradicionalno, bila u Kninu.

A u pitanju je grad u kome je, prema popisu stanovništva iz 1991. godine, dakle do raspada Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, živeo 12.331 stanovnik, od čega su 80% bili Srbi.

Posle akcije "Oluja" etnička struktura drastično je izmenjena, pa je na popisu 2011. ustanovljeno da u Kninu živi 84,65% Hrvata, a svega 13,44% Srba. Podaci sa popisa iz 2021. zasad nisu dostupni kada se radi o nacionalnosti žitelja Knina, ali je broj stanovnika sa 15.407 iz 2011. godine - deceniju kasnije pao na 11.633.

Imajući u vidu da je pomenuti grad u periodu krvavog raspada SFRJ bio i glavni grad Republike Srpske Krajine (upravo zbog pomenute strukture stanovništva), "delije" su na utakmici Zvezda- Napredak podigle veliki transparent na kome je pisalo:

"Svako u amanet nek ostavi svom sinu - srpsku trobojku da zavijori u Kninu"

Evo i kako je to izgledalo na severnoj tribini stadiona "Rajko Mitić":

BONUS VIDEO: Nestvarno - ovo su Rusi zasvirali kada su fudbaleri Zvezde izašli na teren u Sankt Peterburgu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (2)

VELIKA TUGA: Preminuo mladi trener