"VELIKA JE ČAST ŠTO SAM DOŠAO U ZVEZDU": Novi golman crveno-belih oduševeljen zbog potpisivanja ugovora

Novosti online

22. 06. 2023. u 16:46

GOL Crvene zvezde od naredne sezone čuvaće Omri Glazer koji je u klub stigao iz Hapoel Ber Ševe i na taj način će zameniti Milana Borjana koji je mnogo dao crveno-belima.

ВЕЛИКА ЈЕ ЧАСТ ШТО САМ ДОШАО У ЗВЕЗДУ: Нови голман црвено-белих одушевељен због потписивања уговора

FOTO: FK Crvena zvezda

Najpre je sportski direktor, Mitar Mrkela, detaljnije predstavio novo pojačanje šampiona Srbije.

- Želeli smo da rešimo pitanje pozicije golmana u ovom prelaznom roku i doveli smo Omrija Glazera iz Hapoel Ber Ševe. On je reprezentativac Izraela i dolazi na predlog Baraka Bahara i njegovog stručnog štaba. Poznaju ga, imaju poverenje u njega i smatraju da će se odlično uklopiti u sve zahteve. Što se tiče drugih pojačanja, ne govorim o imenima, ali mislim da ćemo ovih dana predstaviti još jednog sjajnog igrača - rekao je Mrkela. 

Potom se prisutnima obratio izraelski čuvar mreže koji nije mogao da sakrije oduševljenje zbog dolaska u Crvenu zvezdu.

- Velika čast je za mene što sam u prilici da potpišem za veliki klub kao što je Crvena zvezda. Želim da se dokažem na terenu, svestan sam da je ovo šansa, ali i čast za mene. Svi su me lepo i toplo dočekali, a ja, jedva čekam da se dokažem na terenu - istakao je Glazer.

U Srbiju je došao pun samopouzdanja, željan titula i igranja u Ligi šampiona.

- Dajem sve od sebe, trudim se da budem dobar, i na terenu, i van njega. Imam veliko poštovanje za Zvezdu, poznajem istoriju kluba, a želim da pišem nove stranice iste. Želim da pobeđujem, osvajam titule, igram Ligu šampiona, naravno, i da budem najbolji golman u Srbiji. 

Potom je govorio i o Milanu Borjanu koga će naslediti na golu crveno-belih.

- Borjan je legenda Zvezde, uradio je velike stvari za klub, praktično je postigao sve u srpskom fudbalu, takođe odlično brani i za Kanadu, pokazao se na Svetskom prvenstvu. Ne poznajem ga, ali sam čuo da je dobar čovek, ipak, on je Milan, a ja sam Omri i hoću da pokažem sebe i svoje kvalitete. Ne želim da me gledaju kroz prizmu njega, već kroz ono što ja postignem. 

Kada je stigla ponuda šampiona Srbije, nije razmišljao.

- Bio sam iznenađen, jer nisam radio sa Barakom Baharom dve godine, ali se znamo iz Izraela. Ipak, znao sam da je Zvezda veliki klub i nisam razmišljao o drugim opcijama kada sam dobio poziv. Odmah sam rekao da.

Ovaj 27-godišnjak će u novom klubu nositi dres sa brojem 18.

- Broj 55 je zauzet, taj sam hteo, ali ga Srnić nosi, tako da sam izabrao 18. Volim i taj broj, srećan je u Izraelu i nadam se da će mi doneti uspehe.

O Zvezdi mu je pričao zemljak Idan Vered, bivši fudbaler kluba sa "Marakane".

- Pričao sam sa Idanom Veredom, igrao je u Zvezdi i dobar mi je prijatelj. Rekao mi je sve o Zvezdi, ima samo lepe reči i uspomene.

Glazer poseduje rumunski pasoš, pa se u zemljama Evropske Unije ne bi vodio kao stranac. Uprkos tome nije gledao druge ponude kada je stigla od beogradskog kluba.

- Zvali su me i drugi klubovi, ali čim sam čuo da me traži Zvezda, ništa drugo me nije zanimalo. Znam šta mogu da postignem ovde - velike stvari, to je klub sa istorijom i neverovatnim navijačima. Kad se tako pogleda, nema druge opcije, samo Zvezda.

Otkrio je i da je gledao utakmice sa Makabijem iz Haife u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

- Gledao sam, i definitivno Zvezda nije imala sreće, s obzirom na primljen gol u poslednjim trenucima meča. S druge strane, velika pobeda Makabija. Međutim, sada Zvezda igra direktno grupnu fazu i želimo da pokažemo kvalitet, koliko smo jak klub i da napravimo velike stvari. 

Za kraj je istakao da je slušao o Bariju, Liveprulu, ali i čuvenom tunelu na stadionu "Rajko Mitić".

- Nisam gledao te utakmice, ali obećavam da hoću. Naravno da sam upoznat sa Zvezdom, ali ono o čemu sam najviše slušao je čuveni tunel na "Marakani". Drugari koji nastupaju za Makabi su mi pričali da je to nešto neverovatno i da takvu buku nisu čuli u životu. Jedva čekam da osetim to - zaključio je Glazer.

Glazer je sa Crvenom zvezdom potpisao trogodišnji ugovor sa opcijom produžetka na još jednu.

BONUS VIDEO: ŠAMPIONSKA ŽURKA NA MARAKANI: Crvena zvezda je (ponovo) šampion Srbije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića