PREKO NIŠA U EVROPU: Vojvodina danas predstavila novog-starog trenera - Radoslava Bataka

S. BAJIĆ

27. 02. 2023. u 13:19

- CILj je da izborimo izlazak na evropsku scenu, a na poziciju koja vodi tim putem možemo da se vratimo već u utakmici sa Radničkim - to je danas, na promociji novog stručnog štaba fudbalera Vojvodine u fudbalskom centru "Vujadin Boškov, posle smene Milana Rastavca, naglasio Radoslav Batak, strateg koji se posle šest godina vratio na klupu kluba u kom je ponikao i čiji je kapiten bio.

ПРЕКО НИША У ЕВРОПУ: Војводина данас представила новог-старог тренера - Радослава Батака

S.B.

On je takođe istakao da je od klupske uprave, predvođene Dragoljubom Zbiljićem, dobio poziv koji se ne odbija, za zajedničku ambiciju da Vojvodina sa bogatom istorijom i tradicijom zaslužuje da igra Evropu svake sezone.

- Disciplina u igri mora da se promeni, kao i još neki detalji o kojima razgovaramo u svlačionici. Od igrača sam dobio pozitivnu reakciju, svesni su svog kvaliteta i činjenice da su u velikom klubu u kom imaju fantastične uslove, ali moraju to i da vrate na terenu. Znači, potrebno je davanje i odricanje, a ne samo uzimanje - kaže Batak.

Mesto trenera ekipe sa „Karađorđa“ preuzeo je u „nezgodnom“ trenutku i to baš pred utakmicu sa Nišlijama, s kojima je kao trener prošle godine izborio plasman za Ligu konferencije.

- Radnički nije dao gol tri utakmice, ali vodi ga Nenad Lalatović, trener koji je sa Vojvodinom osvojio kup Srbije, tako da imamo obiljan respekt za taj duel. Znamo šta hoćemo, a to je da se iz Niša vratimo na poziciju sa koje se vidi Evropa- zaključio je Batak.

U stručnom štabu Radoslava Bataka, pored sportskog direktora Marka Jovanovića su Milan Stepanov, dugogodišnji saigrač, Dušan Bajić, stručnjak omladinskog pogona i Nikola Kovačević, a kondicioni trener je Aleksandar Jovančević, naš legendarni rvač, olimpijac, osvajač evropske bronze u Finskoj 1997. godine i nekadašnji najbolji rvač Jugoslavije.

TRILING ZA TREĆE MESTO

MARKO Jovanović, sportski direktor, objasnio je da se klub posle dva remija odlučio na promenu i šok-terapiju. 

– Novi šef Radoslav Batak je i moj bivši saigrač, sarađivali smo i u Nišu kao sportski direktor i glavni trener, a tu je i naš bivši saigrač Milan Stepanov, što mi je izuzetno drago, jer se nas trojica veoma dobro poznajemo. Ne odustajemo od  cilja, trećeg mesta i do kraja sezone imamo šanse da se izborimo - rekao je Jovanović.

IZAZOV

MILAN Stepanov, sa svoje strane, ističe da su nekada u crveno-belim dresovima zajedno "ginuli" za klub, a sada će to da rade sa klupe.

- Mnogo toga smo prošli zajedno, a ovo je za mene izazov i nova uloga i daću sve od sebe da  opravdam povernje. Trenutak, za koji smatram da Vojvodina ne zaslužuje, jeste nezgodan, ali ne bismo bili ovde da se plašimo izazova i da nismo spremni da se borimo  – kaže Stepanov.

Sa svoje strane, Dušan Bajić, pod čijim nadzorom su iznedreni mnogobrojni biseri čuvenog omladinskog pogona Novosađana, smatra da su svi u klubu svesni situacije koja može da se okrene u njihovu korist.

- Igrači su još više svesni odgovornosti a cilj je da upravo oni dobiju satisfakciju- kaže Bajić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića