SCENA IZ BEOGRADA KOJU ĆIRO NIKADA NIJE ZABORAVIO: Setite se kada je na "Marakani" nestalo struje... (VIDEO)

Novosti online

08. 02. 2023. u 08:03

FUDBALSKI trener Ćiro Blažević preminuo je u 88. godini života.

СЦЕНА ИЗ БЕОГРАДА КОЈУ ЋИРО НИКАДА НИЈЕ ЗАБОРАВИО: Сетите се када је на Маракани нестало струје... (ВИДЕО)

Foto: Novosti arhiva

Čuveni trener preminuo je posle teške i duge bolesti, i to samo dva dana pre svog rođendana. Protiv kancera se borio od 2011. godine.

Ćiro Blažević je nekoliko puta u intervjuima evocirao uspomene na utamicu Srbija - Hrvatska na beogradskoj "Marakani".

- Setite se kada je na "Marakani" nestalo struje na Srbija - Hrvatska, i kada svaki srpski igrač uzima u zagrljaj mog igrača i štiti ga. Sada bih se rasplakao zbog toga. E, to je fudbal, to je nogomet, to je prijateljstvo i džentlmenstvo. Tako se sportisti ponašaju, a ne budalaši - rekao je svojevremeno Ćiro drhtavim glasom za radio "Sport FM" .

Nastavio je da priča o srpskim fudbalerima i talentu koji postoji na ovom prostoru.

- Koncentrat talenta kod nas je najveći. Uvek zagovaram to da Srbija, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora, pa čak i Slovenija, daju svakodnevno najdelikatnije fudbalere sveta. Ja sam protumačio to na taj način da smo svi mi decenijama bili okupirani na ovim prostorima i da su neši dedovi i pradedovi morali da smišljaju razne fore, i to se prenelo izgleda i na fudbalere danas - govorio je Blažević.

Foto: N. Skenderija

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (1)

NOVINARKA KOJA JE POSTALA NASLOV: Sportsko čudo u Srbiji - okupila otpisane košarkašice i svi sad pričaju šta je sa njima uradila