POTPISAN JE KRAJ BiH, SUTRA ĆE BITI PREDLOŽEN MIRAN RAZLAZ: Dodik o sednici Vlade Srpske u Srebrenici

Novosti online

22. 05. 2024. u 15:14

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik rekao je za RTRS da je odlukom o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN potpisan kraj BiH i najavio da će sutra sa sednice Vlade Srpske u Srebrenici federalnoj strani biti predložen mirni razlaz.

ПОТПИСАН ЈЕ КРАЈ БиХ, СУТРА ЋЕ БИТИ ПРЕДЛОЖЕН МИРАН РАЗЛАЗ: Додик о седници Владе Српске у Сребреници

Foto V. Tripić

– Da li će to sve biti ubrzano ili u neko dogledno vreme, to je stvar procesa. Mi biramo mirni razlaz i to ćemo predložiti sutra sa sednice Vlade u Srebrenici. Predložićemo federalnoj strani – rekao je Dodik.

Dodik je istakao da su Republika Srpska i FBiH sporazumne strane Dejtonskog sporazuma, a time i Ustav BiH.

Naveo je da je u pitanju opsežna pokvarena intervencija međunarodne zajednice, međunarodnog faktora.

– Akcenat je na sve bacilo funkcionisanje zajedničkih institucija koje su opet oni svojim sponzorstvom i te kako rušili inkognito radeći na tome da predlože i obezbede podršku Nemačkoj. U tom pogledu ne obaveštavaju organe BiH. Organe BiH koje oni tako forsiraju da funkcionišu nisu doneli nikakvu odluku – navodi Dodik.

Predsednik Srpske navodi da je očigledan primer gde je, kako kaže, jedan ambasador Ujedinjenih nacija podržan od strane bošnjačkog člana Predsedništva BiH.

– Sve je to sramno i to znaju veoma dobro Amerikanci, Britanci, Nemci i svi ostali koji se ovde mešaju, verovatno kalkulišući da je to potrebno da se uradi jer će Srbi nekoliko dana galamiti, a onda će nestati – zaključio je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!