U BILEĆI NE KRIJU ZAHVALNOST PREDSEDNIKU SRBIJE: Pomoć Srbije rasteretila kasu

D.Curać

21. 05. 2024. u 05:00

NAČELNIK Opštine Bileća Veselin Vujović zahvalio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za novčanu pomoć Srbije od 500.000 evra, koja je bila značajna za sanaciju budžeta ove opštine.

У БИЛЕЋИ НЕ КРИЈУ ЗАХВАЛНОСТ ПРЕДСЕДНИКУ СРБИЈЕ: Помоћ Србије растеретила касу

Foto: Instagram

- Zahvaljujući Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću mi smo isplatili sve zaostale plate iz 2023. godine za ljude koji ne tuže opštinu. Za taj deo bilo nam je potrebno oko 210.000 KM, a izmirili smo poreze i doprinose zaključno sa trećim mesecom ove godine za sve zaposlene u iznosu od 360.000 KM, te dobavljačima 110.000 KM za dugove - istakao je Vujović.

On je dodao da su za grantove uplatili oko 30.000 KM, subvencije od 160.000 KM i za socijalna davanja oko 100.000 KM.

- Finansijska situacija u Opštini se popravlja. Zaposleni koji tužbom prema Opštini naplaćuju platu, primili su poslednju platu za mart, a oni koji ne tuže Opštinu još nisu primili za januar. Za tri i po godine smanjili smo broj izvršilaca za oko 100. Tu nam je Vlada Srpske pomogla sa dva miliona KM za stimulativne otpremnine - dodao je Vujović.

Nagomilani nasleđeni dugovi

OPŠTINA Bileća protekle četiri godine bila je u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji. Prema tvrdanjama aktuelne vlasti, nasleđen je dug od oko 20 miliona KM i veliki broj viška zaposlenih zbog čega ta lokalna zajednica nije mogla da funkcioniše. Blokade računa bile su svakodnevica, jer su potraživanja naplaćivana putem sudskih odluka.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom posete Opštini Bileća prošlog meseca obećao je finansijsku pomoć od 500.000 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAJNI SASTOJAK: Ovo niko nije očekivao! Evo kako je, zapravo, Novak Đoković noću napravio podvig na Rolan Garosu o kome sada priča ceo svet