TUŽILAŠTVO BiH TRAŽI PRITVOR ZA 18 UHAPŠENIH U AKCIJI „BLEK TAJ 2“: Predloženo određivanje jednomesečnog pritvora

S. MIŠLjENOVIĆ

25. 04. 2024. u 05:00

NAKON ispitivanja osumnjičenih, tužilac iz Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, prema Sudu BiH uputio je predlog za određivanje jednomesečnog pritvora za 18 osumnjičenih osoba, kao i mera zabrane za pet osumnjičenih osoba uhapšenih u akciji "Blek taj 2", a zbog saradnje sa narko-kartelom "Tito".

ТУЖИЛАШТВО БиХ ТРАЖИ ПРИТВОР ЗА 18 УХАПШЕНИХ У АКЦИЈИ „БЛЕК ТАЈ 2“: Предложено одређивање једномесечног притвора

FOTO: Avaz

- Navedene mere su najvećim delom predložene kako bi se sprečilo ometanje istrage, prikrivanje dokaza i uticaja na svedoke, i omogućio nesmetan rad Tužilaštva sa policijskim agencijama, kao i partnerskim institucijama iz inostranstva - saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Podsetimo, u akciji su uhapšene ukupno 23 osobe, a među njima su i visoki zvaničnici Federalne uprave policije(FUP) i to v. d. direktora FUP Vahidin Munjić i šef specijalne policije Mustafa Selmanović.

Nezvanično, tužilaštvo je zatražilo njihovo pritvaranje, ali i za nekoliko specijalaca FUP koji su u Sarajevu pre osam godina čuvali Edina Gačanina Tita, koji je bio načelu narko-kartela "Tito".

To su specijalci Emir Druškić, Adin Ćatić, Senad Kadić, Ibro Miladin i Dražen Čobović. Pritvor se traži i za sarajevskog biznismena Gordana Memiju.

Kartel

U OKVIRU predmeta "Blek taj 2" prikupljeni su dokazi iz kriptovanih aplikacija, a u tim aktivnostima međunarodnu podršku su pružile agencije FBI, DEA i Evropol, koji je saopštio da se radi o nastavku borbe protiv "superkartela" koji je kontrolisao evropsku trgovinu kokainom, a na čijem je čelu bio Edin Gačanin.

U okviru ove akcije, SIPA je u komercijalnim bankama privremeno obustavila transakcije za osam pravnih i osam fizičkih lica i ukupnom iznosu od oko 660.000 KM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)