OD NAS SE TRAŽI DA PRIHVATIMO DA SMO GENOCIDAN NAROD: Vulin - Rezolucija je usmerena protiv svih Srba gde god da žive

Novosti online

18. 04. 2024. u 19:24

OSNIVAČ Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je danas da rezolucija o Srebrenici nije usmerena samo protiv Republike Srpske već protiv svih Srba gde god da žive, i da ona služi stigmatizaciji čitavog jednog naroda.

ОД НАС СЕ ТРАЖИ ДА ПРИХВАТИМО ДА СМО ГЕНОЦИДАН НАРОД: Вулин - Резолуција је усмерена против свих Срба где год да живе

Foto: Tanjug

- Ona bi trebalo da Srbe, gde god da žive, učini genocidnim narodom, rekao je Vulin za Tanjug u Banjaluci gde prisustvuje velikom mitingu pod nazivom "Srpska te zove", koji je najavljen kao odgovor na rezoluciju o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u maju u Generalnoj skupštini UN. 

Vulin je dodao da nema opravdanja za one koji danas ne prisustvuju mitingu, ili za one koji ga nisu podržali.

- Ne mogu da razumem Srbe koji ne razumeju današnji skup. Ne mogu da razumem Srbe koji mogu i da pomisle da nismo jedinstven narod, rekao je Vulin.

On je poručio da će se Srbija i Republika Srpska zajedno odbraniti u ovoj situaciji i iskoristiti je kao priliku da budu zajedno.

Vulin dodaje da je Srbija u ovim trenucima pod neviđenim pritiscima i da nije slučajno da se u istom trenutku od Srbije traži da se okrene od Republike Srpske i da prizna nezavisnost tzv. Kosova.

- Od nas se traži da prihvatimo da smo genocidan narod i da zaboravimo naše postojanje na prostoru Kosova i Metohije. Da zaboravimo Srbe u Crnoj Gori. Nije slučajno i ovo je urađeno, naravno, namerno. Ovo moramo posmatrati kao vrhunac višedecenijske kampanje za uništenje srpskog naroda kao državotvornog naroda i kao naroda koji može da obezbedi mir na Balkanu, rekao je Vulin.

BONUS VIDEO: BRNABIĆ: Sramota je da se Đorđe Stanković tokom rasprave u SE ne javi za reč, a narod mu plaća sve

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)