ZA OBLJUBU DEVOJČICE 12 GODINA ROBIJE: U Okružnom sudu u Bijeljini osuđen Milenko Tomić, bokserski trener

S. MIŠLjENOVIĆ

30. 03. 2024. u 06:00

U OKRUŽNOM sudu u Bijeljini juče je Milenko Tomić (62), bokserski trener osuđen na 12 godina zatvora za obljubu 14-godišnje devojčice u ovom gradu 2021. godine.

ЗА ОБЉУБУ ДЕВОЈЧИЦЕ 12 ГОДИНА РОБИЈЕ: У Окружном суду у Бијељини осуђен Миленко Томић, боксерски тренер

Foto V. Mitrić

Tomić se, međutim, nije pojavio na izricanju presude i pretpostavlja se da je prekršio meru zabrane kućnog pritvora, odnosno sumnja se da je pobegao.

Podsećamo, Tomić je početkom februara pušten iz pritvora u kućni pritvor. To je određeno po sili zakona, jer je sudski proces predugo trajao, a nakon dve godine, ako nema prvostepene presude, pritvor se ukida.

Veselin Londrović, advokat bokserskog trenera iz Bijeljine koji je osuđen po optužbama da je obljubio četrnaestogodišnjakinju koju je trenirao, najavio je žalbu na ovu, prvostepenu presudu. Na pitanje zašto Tomić nije bio na izricanju presude, Londrović kaže da ne zna. Upitan kada su se čuli zadnji put, advokat nije dao odgovor medijima.

- Čuo sam jutros u sudu da je prekršio mere zabrane - rekao je Londrović.

Tatjana Savić, advokatica koja zastupa žrtvu i njenu porodicu, rekla je za da nije poznato gde se Tomić trenutno nalazi.

Porodica zadovoljna presudom

IZ porodice ove devojčice kažu da su se pribojavali bekstva.

- Presudom od 12 godina robije smo zadovoljni, ali to što je pobegao baca mrlju na sve. To je upravo ono na što smo ukazivali sve ovo vreme i na čemu smo temeljili našu sumnju da je zbog toga razvlačen sudski proces - da bi mu se omogućilo bekstvo - poručili su iz porodice.

- Ovaj slučaj pokazao je namerno odugovlačenje postupka u cilju isteka maksimalnog trajanja pritvora. To je sve vreme bilo očigledno smišljeno s ciljem da mu se omogući bekstvo. Da je suđenje bilo efikasnije, do ovoga ne bi došlo - rekla je Savićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024