NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

SAD ZNAM DA ĆU ZABLISTATI NA MATURSKOM BALU: Fondacija humanosti "Novosti" obezbedila svečanu garderobu za štićenice iz Zvečanske

D. Matović

21. 05. 2024. u 12:47

U DANIMA kada maturanti širom Srbije biraju šta će obući za proslavu male i velike mature, štićenice Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj već su rešile tu dilemu. Zahvaljujući Fondaciji humanosti Kompanije "Novosti", koja im je u saradnji sa P.S. fashion, obezbedila svečanu garderobu blistaće na svojim posebnim večerima.

САД ЗНАМ ДА ЋУ ЗАБЛИСТАТИ НА МАТУРСКОМ БАЛУ: Фондација хуманости Новости обезбедила свечану гардеробу за штићенице из Звечанске

Foto N. Skenderija

U lokalu P.S. fasion juče pre podne vladala je prava maturska euforija. Devojčice i tinejdžerke trčkarale su do kabina i nazad, sa osmesima na licima i savetovale se jedna s drugom o modelima i bojama. Isprobavale su haljine, pantalone, sakoe, bluze, trenerke... Šetale su po prodavnici nogu pred nogu kao manekenke, vrtele se u krug ispred ogledala. Široke haljine plesale su sa njima dok su se okretale. Njihove oči sijale su od radosti, a osmesi su pričali priču o zahvalnosti.

- Haljine su stvarno divne, a ova mi se najviše sviđa. Sad znam da ću zablistati na maturskom balu - pokazuje nam roze haljinu na vešalici plavooka osmakinja Milica. - Moći ću da je nosim i sa patikama.

Foto N. Skenderija

U elegantnoj crnoj haljini Anđela je posmatrala svoj odraz u ogledalu.

- Izgledam kao dama. Ova haljina mi daje osećaj da mogu da postignem sve što poželim. Mislim da će ovo biti početak nečeg velikog za mene. Nisam verovala da ću imati ovako lepu haljinu za maturu. Želim da ovu prekretnicu u životu proslavim na najbolji mogući način - rekla nam je ova osmakinja koja planira da upiše školu za scenske maske i vlasuljarstvo.

Fondacija "Novosti" već 19 godina oblači devojčurke iz Zvečanske za važnu svečanost, a već tri godine u tome pomaže P.S. fashion. Ovoga puta iz Čačka, gde je sedište modne firme, došla je i stilista Jelena Mirković koja je maturantkinjama pomagala u izboru odeće. S osmehom je posmatrala užurbanost i uzbuđenje u prostoriji.

Foto N. Skenderija

- Preslatke su, mlade, srećne, raspoložene, a skromne - kaže nam. - Ovo je za mene jedno od najlepših iskustava u karijeri. Ove devojčice zaslužuju da se osećaju posebno na maturskoj večeri. Njihovi osmesi su dokaz koliko im je to važno. Maturska haljina nije samo komad odeće, ona je simbol nade, samopouzdanja i budućnosti koja im predstoji. Drago mi je što sam deo ovog divnog trenutka u njihovim životima.

Prilazi Aleksandra, pomalo zbunjena. U ruci stiska braon pamučni komplet.

- Svidela mi se trenerka i mislim da mi lepo stoji - rekla je. - Baš mi je drago i mnogo sam srećna. Ovo će biti uspomena koju ćemo svi pamtiti.

Ovo nam je divan zadatak

PREDSTAVNICA P.S. fashion, Marija Milošević, koja je zadužena za odnose sa javnošću, rekla nam je da je za ovu firmu privilegija što su deo ovakvog događaja:

- Za nas je ovo divan zadatak, jer pomažemo mladim ljudima da se osećaju samouvereno i posebno u danu kada obeležavaju kraj jednog životnog poglavlja i početak novog. Možda je ovo mali doprinos, ali kako kažu "malim koracima do velikog cilja". Želimo im lep provod i srećnu i uspešnu budućnost.

Defektolog Verica Mihailović iz Doma "Moša Pijade" gledala je razdraganu decu s ponosom i osmehom:

- Devojčice su presrećne, za njih je matura jedan od najvažnijih događaja u životu, i zahvaljujući ovom gestu osećaju se ravnopravno sa svojim vršnjacima. Uvek se trudimo da im pružimo ljubav, podršku i osećaj sigurnosti, ali ovakvi trenuci im daju nešto posebno - osećaj da su važni i da ih neko vidi i ceni. Njihova radost je naša najveća nagrada. Ovo je divna i plemenita akcija Fondacije "Humanosti" naših cenjenih "Večernjih novosti".

Foto N. Skenderija

I Stefan Lukić, rukovodilac Doma "Jovan Jovanović Zmaj", sa ponosom je posmatrao devojčice kako isprobavaju svečanu odeću.

- Ova deca često su suočena s izazovima koji su van njihove kontrole, ali ovde, vidimo koliko je važno da im pružimo priliku da zablistaju. Matura je trenutak kada svako dete treba da se oseća posebno, i zahvaljujući ovoj donaciji, naše devojčice će imati uspomene koje će ih podsećati da su vredne i voljene. Naša posvećenost u domu nije samo pružanje osnovne brige, već i stvaranje okruženja u kojem svako dete može da sanja velike snove i veruje u svoju budućnost. Videti ih ovako srećne i uzbuđene je podsetnik koliko je važno ulagati u njihovu sreću i samopouzdanje. Akcija "Novosti" je dokaz da male stvari mogu napraviti veliku razliku. Osmesi devojčica su naša najveća nagrada i motivacija da nastavimo da radimo sve što je u našoj moći da im pružimo ljubav, podršku i prilike koje zaslužuju. Nadamo se da će njihovi životni putevi ići u dobrom smeru.

Birale i četiri mlade mame

ODEĆU za maturu birale su i mlade mame iz Materinskog doma koji, takođe, pripada Zvečanskoj. Savetovale su jedna drugu oko modela i boja koje im dobro stoje. Trčale do kabine i nazad.

- Ovog puta došle su četiri mlade mame koje proslavljaju malu ili veliku maturu -  kaže nam Milica Korićanin iz Materinskog doma. - Za njih je ovo prilika da budu u širem društvu ravnopravni članovi. Matura je za njih više od proslave, to je simbol novog početka. Ove mlade mame zaslužuju svu sreću i podršku koju možemo da im pružimo. U Materinskom domu svi se trudimo da im stvorimo atmosferu ljubavi i sigurnosti. Videti ih srećne i uzbuđene, spremne da zakorače u novi život s osmehom, podseća nas zašto radimo to što radimo. Njihova radost je naša najveća nagrada.

Dok je Lukić govorio, devojčice su se i dalje vrtele pred ogledalima, srećne i svesne da će njihovo matursko veče biti noć za pamćenje.

Svečane toalete dobile su mlade dame, ali ni momci neće biti, izostavljeni. Kao i prethodnih godina obući će se u "Tref sportu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu