BELA RADA TORTA : Neprevaziđena kombinacija oraha i čokolade

Novosti online

13. 05. 2024. u 19:00

Bela rada je zanimljiva starinska torta koja izgleda kao čuveni cvet bela rada. Pravi se od kora koje se premazuju filom od oraha, a onda se urolaju i seku u obliku kruga. Krugove kora ređate u obliku cveta i premazujete čokoladnim filom, a neke domaćice koriste i poznati poslastičarski fil.

БЕЛА РАДА ТОРТА : Непревазиђена комбинација ораха и чоколаде

Foto: Printskrin Youtube

Sastojci: 

Za kore: 
  • 12 jaja
  • 12 kašika šećera
  • 12 kašika brašna

Za fil sa orasima:

  • 300 g mlevenih oraha
  • 150 ml mleka
  • 150 g šećera

Za čokoladni fil: 

  • 6 žumanaca
  • 6 kašika šećera
  • 250 g putera
  • 200 g čokolade 

Za dekoraciju: 

  • 500 ml slatke pavlake 
  • 2 kašike šećera u prahu

Priprema: 

Umutite jaja (6 komada) sa šećerom (6 kašika), pa dodajte brašno (6 kašika) i sjedinite mikserom. Sipajte dobijenu smesu u pleh koji ste premazali uljem. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°S oko 20 minuta. Čačkalicom proverite da li je kora pečena. Od iste količine sastojaka i na isti način napravite još jednu koru. Mlevene orahe prelijte ključalim mlekom i ostavite. Dodajte šećer u orahe i sjedinite. Premažite kore filom od oraha i urolajte. Isecite kolutove. Zatim penasto umutite žumanca sa šećerom, pa kuvajte na pari uz neprestano mešanje. Dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Sklonite sa šporeta, pa dodajte umućeni puter sobne temperature i sve lepo sjedinite mikserom. Na tacni oblikujte krugove u obliku cveta i premažite filom, pa tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu i ukrasite celu tortu.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)