ROLAT SA KREMOM OD POMORANDŽE: Sočan i neodoljiv

Novosti online

29. 02. 2024. u 17:00

Rolat sa kremom od pomorandže je idealna poslastica čak i za one koji nisu eksperti u kuhinji.

РОЛАТ СА КРЕМОМ ОД ПОМОРАНЏЕ: Сочан и неодољив

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 125 g šećera
  • 3 jajeta
  • 4 kašike kakao praha
  • 60 g gustina
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 kašike brašna
  • 1 žumance
  • 100 ml vode
  • 60 g maslaca
  • 60 g šećera u prahu
  • 1 pomorandža

Priprema:

Penasto umutiti žumanca sa šećerom, dodati gustin, kakao prah i prašak za pecivo.

Umešati sneg od belanaca. Izliti u kalup prethodno namazan maslacem i posut brašnom.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni od 6 do 8 minuta. Izvaditi na pekarski papir posut

šećerom. Na niskoj temperaturi kratko kuvati žumanca razmućena sa vodom, uz neprestano mešanje dodati brašno i prohladiti. Umešati 60 g maslaca umućenih sa 60 g šećera u prahu, sok, komadiće pulpe i narendanu koru pomorandže.

Pripremljenim kremom namazati biskvit, urolati, uviti platnenom  salvetom, stegnuti ostaviti da stoji 15-20 minuta. Rolat odviti i posuti šećerom u prahu.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TRADICIJA SE NASTAVLJA: Fondacija Meridian vrednim stipendijama po peti put nagradila najbolje akademce u zemlji