KREMASTI SLATKIŠ SVAKOG ODUŠEVI: Puding torta je najmekša na svetu, a brzo i lako pravi
VAŠ novi omiljeni desert čeka na vas!
Potrebno:
* brašno, 4 kašike
* jaja, 4 komada
Fil:
* puding od čokolade, 1 kesica
* puter, 200 grama
* šećer, 2 kašike + 100 grama
* mleko, 600 ml
* karamel preliv, po želji
Priprema:
- Mikserom umutite jaja i četiri kašike šećera. Kada se šećer rastopi, odložite mikser i dodajte brašno. Testo prespite u nauljen kalup i pecite 15 minuta na 200 stepeni.
- Skuvajte 250 ml mleka i kašiku šećera. Dodajte prašak za puding od vanile pomešan s mlekom i kuvajte puding dok ne dobije potrebnu gustinu. Isto ponovite s pudingom od čokolade. Ostaviti oba pudinga da se ohlade.
- U sud za mućenje mikserom umutite puter i 100 grama šećera. Pola izmućenog putera dodajte u ohlađeni puding od vanile, a ostatak u puding od čokolade. Mutite mikserom dok se sastojci ne sjedine.
- Ispečenu koru isecite na dva jednaka dela, tako da se dobiju dve kore, pa na prvu naneti braon fil. Stavite drugu koru i premažite žuti fil.
- Stavite u frižider da se stegne, pa prelijte gotovim prelivom od karamele.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ČISTA I UBEDLjIVA POBEDA LISTE "ALEKSANDAR VUČIĆ - SRBIJA SUTRA": Rezultati izbora iz svih gradova i opština u Srbiji
PREDSEDNIK SNS-a Miloš Vučević saopštio je prve rezultate lokalnih izbora iz izbornog štaba SNS-a.
02. 06. 2024. u 21:11
VUČIĆ NA PROVOKACIJE NOVINARKE N1: Ne brinite, slede vam veoma radosne vesti (VIDEO)
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić stigao je u štab SNS-a. Na samom ulazu novinarka N1 televizije Žaklina Tatalović pokušala je da isprovocira predsednika Srbije, i predsednicu Skupštine Anu Brnabić.
02. 06. 2024. u 20:20
"MOŽDA SAM POREKLOM I SRBIN" De Niro o Beogradu, bombardovanju '99, Noletu, Hrvatima i Bošnjacima
PROSLAVLjENI holivudski glumac Robert De Niro, koji je poslednjih dana u centru pažnje jer je u 80. godini sedmi put postao otac, svojevremeno je posećivao našu zemlju, a simpatije prema srpskom narodu nije skrivao ni u svojim izjavama.
02. 06. 2024. u 11:40
Komentari (0)