TOLIKO JE DOBAR DA VRAĆA U DETINJSTVO: Plazma kolač, savršenstvo ukusa
PREDOBROG je ukusa.
Potrebno:
Za koru:
* jaja, 6 komada
* so, 1 prstohvat
* šećer, 6 kašika
* brašno, 6 kašika
* kakao, 3 kašike
* ulje, 100 ml
Za prelivanje:
* čokoladno mleko, 300 ml
Za fil:
* kisela pavlaka, 400 g
* šećer u prahu, 150 g
* vanilin šećer, 1 kesica
* slatka pavlaka, 200 ml
* mlevena plazma, 300 g
Za dekoraciju:
* 150 g, šlag krema
Priprema:
Za koru:
Odvojiti belanca od žumanaca. U belanca dodati so i umutiti mikserom. Dodati šećer i dobro umutiti mikserom. Umešati jedno po jedno žumance neprekidno muteći mikserom. Umešati kakao i brašno i sjediniti mikserom. Na kraju dodati ulje i izmiksati.
- Pleh premazati uljem,posuti brašnom, usuti pripremljenu smesu i ravnomerno rasporediti po plehu. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta,a zatim smanjiti na 100 stepeni i peći još 15 minuta.
- Gotovu koru izvaditi iz rerne,izbockati čačkalicom i odmah je preliti čokoladnim mlekom.Ostaviti da se ohladi i da lepo upije čokoladno mleko.
Za fil:
Mikserom umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag. Dodati kiselu pavlaku,šećer u prahu, vanilin šećer i dobro umutiti mikserom. Mikser isključiti,umešati mlevenu plazmu i izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.
- Fil rasporediti preko ohlađene kore.
Za dekoraciiju:
Šlag krem umutiti po uputstvu sa kesice i naneti preko fila. Ostaviti da odstoji u frižideru sat vremena.
Kolač seći na kocke,servirati i poslužiti.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TRAMP ZAPRETIO EVROPSKOJ UNIJI: Neće moći tako ako ja pobedim, platiće visoku cenu
KADNIDAT za predsednika SAD-a Donald Tramp nastavio je sa svojom predizbornom kampanjom, a ovaj put tema su bile tarife koje Tramp planira da uvede ako pobedi na izborima zakazanim za 5. novembar.
30. 10. 2024. u 14:20
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
"OD TOG BRAKA NEMA NIŠTA" Potez srpskog mladoženje posvađao Internet! Za zgražavanje ili za pohvale? (VIDEO)
JEDAN mladoženja je tokom ceremonije venčanja u Srbiji pokušao da bude zanimljiv pa je odlučio da napravi "šaljivi" potez, ostavivši mladu samu ispred matičarke u trenutku kada mu je postavljeno čuveno pitanje "da li želi da stupi u brak".
31. 10. 2024. u 13:28
Komentari (0)