ODMAH ĆE NESTATI SA STOLA: Posne breskvice, najlepši kolači za svaku trpezu
Ukrasiće svaku svečanu trpezu. Ako volite breskvice, možete da ih napravite posne. Nimalo ne zaostaju za onim mrsnim, podjednako su fenomenalne.
Potrebno:
* 100 g šećera
* 8 g vanilin šećera
* 100 ml ulja
* 100 ml sojinog mleka
* 400 g brašno
* 12 g praška za pecivo
Za preliv:
* 100 g šećera
* 200 ml vode
* 1 kašika džema
Za dekoraciju:
* džem
* kokos
Priprema:
Prvo zagrejte rernu na 180 stepeni. Onda pomešajte šećere, mleko i ulje pa dodajte brašno i prašak za pecivo i zamesite testo. Rukom oblikujte loptice i ređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 25 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Potom loptice malo izdubite, da napravite rupicu u koju ćete sipate džem. Za preliv pomešajte šećer, vodu i džem i kuvajte uz mešanje, dok se šećer ne rastvori. Svaku lopticu ubacite u napravljeni preliv pa vratite u pleh. Zatim ih punite džemom, spojite dve loptice pa valjajte u šećer. Prijatno!
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
TRAMP ZAPRETIO EVROPSKOJ UNIJI: Neće moći tako ako ja pobedim, platiće visoku cenu
KADNIDAT za predsednika SAD-a Donald Tramp nastavio je sa svojom predizbornom kampanjom, a ovaj put tema su bile tarife koje Tramp planira da uvede ako pobedi na izborima zakazanim za 5. novembar.
30. 10. 2024. u 14:20
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
"OD TOG BRAKA NEMA NIŠTA" Potez srpskog mladoženje posvađao Internet! Za zgražavanje ili za pohvale? (VIDEO)
JEDAN mladoženja je tokom ceremonije venčanja u Srbiji pokušao da bude zanimljiv pa je odlučio da napravi "šaljivi" potez, ostavivši mladu samu ispred matičarke u trenutku kada mu je postavljeno čuveno pitanje "da li želi da stupi u brak".
31. 10. 2024. u 13:28
Komentari (0)