POSNA SALATA SA MAKARONAMA: Ukusna, sočna, niko ne može da joj odoli

Novosti online

31. 08. 2024. u 14:46

Neka posna salata sa povrćem i makaronama bude vaš izbor za danas.

ПОСНА САЛАТА СА МАКАРОНАМА: Укусна, сочна, нико не може да јој одоли

Foto: Jutjub/Printskrin/Mama Buba

Sastojci: 

  • 230 g makarona 
  • 1,5 štap celera 
  • 1 paprika 
  • 1 ljubičasti luk 
  • 1 šargarepa 
  • 3-4 kisela krastavca 

Za dresing:

  • 3/4 šolje posne kisele pavlake
  • 1/2 šolje majoneza
  • 1/4 šolje soka od kiselih krastavaca
  • 2 kašike senfa
  • 2 kašike sirćeta
  • 2 kašičice šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • malo peršuna 

Priprema:

Makaronu skuvajte, pa ocedite. Zatim im dodajte seckani celer, papriku, ljubičasti luk, šargarepu i kiseli krastavac. Promešajte. U drugoj posudi pomešajte posnu kiselu pavlaku, posni majonez, senf, sok od kiselih krastavaca, šećer, pa posolite i pobiberite. Sve dobro sjedinite, pa dodajte seckani peršun. Prelijte dresing preko salate i promešajte, pa ostavite da odstoji minimum sat vremena u frižideru ili preko noći.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

O JOKIĆU, DONČIĆU,  HARIJU POTERU... Nišić, ne tako običan fudbaler: Drinčiću sam sakupljao lopte u Partizanu, a sada...