DOMAĆA SUPA SA ĆURETINOM I REZANCIMA: Ništa lepše od toplog jela na kašiku
Zdrava, ukusna, okrepljujuća i zasitna, obožavaće je cela porodica.
Sastojci:
- 500 g ćuretine
- 1 glavica crnog luka
- 1 veza zeleni
- 2 šargarepe
- 3 krompira
- 1 kašičica iseckanog peršuna
- So, biber u zrnu
- Rezanci za supu
Priprema:
Ćuretinu staviti da se kuva. Kada je napola skuvana, dodati isečenu zelen, krompir, šargarepu i crni luk prepečen na ringli. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Poklopiti i kuvati na tihoj vatri, dok meso sasvim ne omekša. Procediti supu, a meso iskidati na manje komade. Vratiti meso, krompir i šargarepu u supu, dodati rezance i kuvati još 15 minuta da omekšaju. Gotovu supu posuti iseckanim peršunom. (trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ČOKOLADNA USKRŠNjA JAJA: Ulepšajte prazničnu trpezu savršenom poslasticom
03. 05. 2024. u 09:00
SLANI ROLAT SA MAKOM: Savršeno predjelo za vaskršnju prazničnu trpezu
02. 05. 2024. u 15:00
PRETI NAM VEĆA TRAGEDIJA NEGO U DRUGOM SVETSKOM RATU: Vučić o izjavi Orbana - Plašim se da idemo u katastrofu
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostuje na TV Prva u emisiji "Prva tema".
24. 05. 2024. u 22:23
ZELENSKI POBESNEO: Napao NATO saveznike zbog Rusije
UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski napao je saveznike zbog njihove nevoljnosti da uđu u direktnu konfrontaciju sa Rusijom, piše responsiblestatecraft.org, prenosi RIA Novosti.
24. 05. 2024. u 15:32
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice
NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.
22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57
Komentari (0)