JUNEĆI GULAŠ S PALENTOM: Recept za ručak koji će vam ulepšati dan
Kada je reč o jelima na kašiku, gulaš je uvek u prvim redovima. Serviran uz palentu, pire od krompira ili sa domaćom testeninom gulaš dobija svoj puni sjaj.
Sastojci:
- kukuruzni griz 250 g
- voda 400 ml
- so 1 kašičica
- maslac 50 g
Za gulaš
- juneće meso 500 g
- paradajz pelat 200 g
- crni luk 2 glavice
- šargarepa 2 korena
- so i biber po ukusu
- mlevena začinska paprika 1 kašika
- lovor 1 list
Priprema:
Na zagrejanom ulju propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte rendanu šargarepu. Posle nekoliko minuta dodajte i juneće meso isečeno na kockice, ulijte malo vrele vode, dodajte lovorov list i ostavite da se krčka.
Kad meso malo omekša, umešajte iseckani pelat i nastavite da kuvate. Po potrebi u gulaš dolivajte vodu, a pred kraj dodajte začinsku papriku, so i biber po želji.
Za palentu stavite vodu sa solju i maslacem da proključa. Skinite s vatre i uz stalno mešanje sipajte kukuruzni griz. Vratite na vatru i kuvajte desetak minuta. Toplu palentu razdelite u četiri tanjira i prelijte junećim gulašom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PIKANTAN I SOČAN RUČAK: Belo meso zapečeno sa sirom i ljutom papričicom
10. 05. 2024. u 11:56
LESKOVAČKA MUĆKALICA: Južnjački specijalitet koji ćete u slast pojesti
16. 05. 2024. u 19:00
DRAMA U ZABAVNOM PARKU: Ljudi zaglavljeni vise naglavačke sa 30 metara, posetioci nisu mogli da gledaju užas (VIDEO)
VATROGASCI su spasili 28 ljudi koji su ostali zaglavljeni viseći 30 metara naglavačke tokom vožnje u zabavnom parku u Oregonu u Sjedinjenim Američkim Državama.
15. 06. 2024. u 10:44
DRAMA NA NEBU: Susret švedskog borbenog aviona i ruskog SU-24 - "Bili smo spremni da intervenišemo"
RUSKI vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.
15. 06. 2024. u 12:42
HRVATSKA BRUJI O KONOBARU IZ NIŠA: Našli su ga - dobio je pare
"UVEK gledam sve s pozitivne strane, pa tako i posao koji radim. Osmeh je moj moto. Naučio sam da je sve u životu onako kako ti to sagledaš, ako se žališ i stalno si nezadovoljan, takav ti je i ceo život."
13. 06. 2024. u 21:30
Komentari (0)