MUSAKA OD SLATKOG KUPUSA: Jelo sa kojim nikada nećete pogrešiti
Osim što je sveobuhvatan obrok, pun povrća, mesa, jaja i pavlake, izuzetno je ukusan.
Sastojci:
- 1 veća glavica kupusa
- 1 glavica crnog luka
- 1 veća šargarepa
- 500 g mlevenog mesa
- 1 šoljica pirinča
- suvi začin od povrća po ukusu
- začinska papriku po ukusu
- so i biber po ukusu
- 2 jajeta
- čaša kisele pavlake
- ulje za prženje
Priprema:
Iseckajte kupus na sitne rezance, kao za salatu, prodinstajte ga na ulju dok ne omekša. Sklonite sa vatre i dodajte rendanu šargarepu i šolju opranog pirinča. Smesu povrća i pirinča posolite i pobiberite po ukusu.
U drugoj šerpi, na ulju prodinstajte iseckani crni luk i potom dodajte mleveno meso. Kad meso dobije lepu rumenu boju, prebaciti ga u šerpu sa kupusom i sve izmešajte.
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Razmutite jaja i pavlaku u posebnoj posudici, dodajte suvi biljni začin i začinsku papriku po ukusu, kao i jednu kašičicu ulja.
U dublju tepsiju premestite celu smesu mesa i kupusa i prelijte razmućenim jajima i pavlakom. Protresite pleh da se sve ujednači i stavite u rernu musaku da se peče dok ne dobije lepu rumenu boju, odnosno dok pirinač ne omekša.
Poslužite je sa kiselom pavlakom.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
DODIK UOČI SASTANKA SA PUTINOM: Otkrio šta će tražiti od ruskog predsednika
PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik otkrio je, uoči sastanka sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Sankt Peterburgu, da će tražiti od predsednika Ruske Federacije da se razmotri način na koji bi se moglo obezbediti prisustvo Republike Srpske i njena vidljivost na Forumu BRIKS.
06. 06. 2024. u 15:30
NEMAČKA IMA NOVI PLAN ZA UKRAJINU: Sprema se drugačija strategija
ZAPAD mora da podstakne Ukrajinu da započne mirovne pregovore sa Rusijom kako bi izbegao globalni sukob, rekla je Alis Vajdel, kopredsedavajuća desničarske nemačke stranke Alternativa za Nemačku (AfD), tokom govora u Bundestagu.
06. 06. 2024. u 15:19
NEKAD BILI BLISKI, PREKINULI KONTAKT: Zašto Nole i Ana više ne pričaju?
ODNOS Ane Ivanović i Novaka Đokovića dugo je tema spekulacija i nagađanja, a kako i ne bi kada se znaju još od malih nogu i kada je svima dobro pozato da su nekada bili izuzetno bliski.
06. 06. 2024. u 15:23
Komentari (0)