PREDLOG ZA NEDELJNI RUČAK - SVINJSKI KOTLETI SA PIREOM OD PASULJA I JABUKAMA: Mešavina slatkog i slanog, a sos daje odličan balans
SVINjSKI kotleti sa pireom od pasulja i jabukama je savršena kombinacija svinjetine, jabuke i žalfije, koja je gotova za samo 30 minuta.
Sastojci:
- 300 g prokelja, isečenog i prepolovljenog
- 2 jabuke, očišćene od jezgra i isečene na kockice
- Prelijte maslinovim uljem
- 800 g pasulja
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica miso paste
- ½ kašičice jabukovog sirćeta
- 4 debelo isečena svinjska kotleta
- 3 grančice žalfije, ubranih listova
Priprema:
Za svinjske kotlete sa pireom od pasulja i jabukama prvo zagrejte rernu na 170ºS. Stavite prokelj i jabuke na pleh i prelijte ih sa malo ulja. Pecite 15 minuta.
U međuvremenu pasulj sipajte u šerpu. Narendajte beli luk u tiganj i dodajte miso, pa dinstajte 6 minuta. Umutite štapnim blenderom dok smesa ne postane glatka, a zatim probajte i začinite solju, biberom i sirćetom. Držite toplo na veoma laganoj vatri.
Začinite svinjetinu sa obe strane sa dosta soli i bibera. Stavite veliki tiganj na srednju vatru i pecite dok mast sa kotleta ne ispari i postane hrskava (oko 5 minuta). Okrenite kotlete na njihove ravne strane i pecite nekoliko minuta sa svake strane (koristite drugi tiganj ako nema dovoljno mesta). Prebacite kotlete u pleh i pecite u rerni još 5 minuta (trebaće im minut ili dva manje ako su tanki). Ostavite da odstoje na toplom mestu 5 minuta pre serviranja.
U tiganju će još biti malo istopljene svinjske masti – ispržite listove žalfije dok ne postanu hrskavi. Kotlete (odsecite kost i po želji poslužite na kriške) poslužite sa pireom od pasulja, pečenom jabukom i prokeljom. Završite hrskavim listovima žalfije. Uživajte u svinjskim kotletima sa pireom od pasulja i jabukama.
(stvarukusa/mondo)
BONUS VIDEO:
TRENING POŽELjAN I U POZNIM GODINAMA: Genetske predispozicije utiču na izgled
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
PUTIN OTKRIO ŠTA MU JE MERKELOVA REKLA O NATO AGRESIJI NA KOSOVU: "Tamo se krv prolivala osam godina" (VIDEO)
RUSKI predsednik Vladimir Putin otkrio je večeras da mu je bivša nemačka kancelarka rekla da je na Kosovu NATO delovao bez odluke Saveta bezbednosti, ali da se tamo krv prolivala osam godina.
05. 06. 2024. u 20:59
PUTIN PRVI PUT GOVORIO O GUBICIMA RUSKIH I UKRAJINSKIH TRUPA: "Vojska Ukrajine gubi mesečno 50.000 ljudi"
RUSKI gubici u Ukrajini su nekoliko puta manji od ukrajinskih, izjavio je večeras ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa predstavnicima međunarodnih novinskih agencija u okviru Sankt Peterburškog Međunarodnog ekonomskog foruma.
05. 06. 2024. u 20:39
"SVADBU PRAVIMO SLEDEĆE GODINE" Udaje se Zorica Brunclik
KEMIŠ je sve prisutne iznenadio izjavom.
03. 06. 2024. u 15:32
Komentari (0)