STARO KAFANSKO JELO KOJEM NEMA MANE: Juneći repovi ispod sača, čist gurmanluk koji se ne zaboravlja

Novosti online

09. 05. 2024. u 13:30

Staro kafansko jelo možete da spremite i vi, samo vam je potrebno malo više vremena i volje.

СТАРО КАФАНСКО ЈЕЛО КОЈЕМ НЕМА МАНЕ: Јунећи репови испод сача, чист гурманлук који се не заборавља

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • juneći repovi
  • paradajz
  • 3 glavice belog luka
  • crno vino
  • voda
  • malo brašna
  • malo soli
  • mast
  • krompir, luk i šargarepa

Priprema:

Juneće repove operite, osušite, osolite i uvaljajte u brašno. Zatim ih prepržite na masnoći. Tepsiju dobro podmastite pa naslažite krupno sečen luk, pa preko stavite komade junećih repova, pa preko njih šargarepu i krompir. Preko stavite isečene glavice belog luka, a potom i paradajz. Sve zalijte vinom i vodom i stavite ispod sača da se peče.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TRADICIJA SE NASTAVLJA: Fondacija Meridian vrednim stipendijama po peti put nagradila najbolje akademce u zemlji