GURMANSKA OPCIJA ZA OBROK, SAVRŠENO POMEŠANIH UKUSA I TEKSTURA: Ćufte od mešanog mesa u pirinču i sosu od brusnice

Novosti online

09. 03. 2024. u 11:00

ĆUFTE od mešanog mesa u pirinču i sosu od brusnice predstavljaju odličan spoj slanog i slatkog, a od brusnice se stvori karmelizovani sos.

ГУРМАНСКА ОПЦИЈА ЗА ОБРОК, САВРШЕНО ПОМЕШАНИХ УКУСА И ТЕКСТУРА: Ћуфте од мешаног меса у пиринчу и сосу од бруснице

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 900 gr mlevene govedine
* 900 gr mlevene svinjetine
* 2 velika jajeta
* 130 gr suvih hlebnih mrvica
* 3 kašike sušenog mlevenog luka
* 1-1/2 kašičice soli, podeljeno
* 1 kašičica bibera, podeljena
* 250 gr kuvanog i ohlađenog pirinča
* 3 kašike putera
* 3 kašike višenamenskog brašna
* 250 ml goveđeg bujona
* 400 gr džema od brusnica od celih bobica

Recept za Ćufte od mešanog mesa u pirinču i sosu od brusnice:

 Korak 1: 

Zagrejte rernu i pomešajte meso i jaja:

Za ćufte od mešanog mesa u sosu od brusnice prvo zagrejte rernu na 220°. U velikoj činiji pomešajte mlevenu govedinu, svinjetinu, jaja, mrvice hleba, crni luk, 1 kašičicu soli, 1/2 kašičice bibera i kuvani pirinač; lagano ali temeljno mešajte. Oblikujte u 30 loptica.

 Korak 2: 

Pecite ćufte:

Stavite ćufte na podmazanu tepsiju. Pecite dok ne porumene, 15-20 minuta. Izvadite iz rerne i smanjite temperaturu na 180°.

 Korak 3: 

Ubacite puter i brašno:

Za ćufte takođe u tiganju istopite puter na srednje jakoj vatri. Umešajte brašno i preostalu so i biber dok se ne pomešaju; kuvajte i mešajte dok ne porumeni, 1-2 minuta.

 Korak 4: 

Umešajte bujon i sos od brusnice:

Postepeno umutite i bujon. Dovedite do ključanja, stalno mešajući; kuvajte i mešajte dok se ne zgusne, 1-2 minuta. Dodajte sos od brusnice, mešajte dok se dobro ne sjedini.

Dodajte ćufte u tiganj; promešajti da se premažu sosom. Pržite u tiganjuoko 45 minuta, mešajući. Uživajte u ćuftama od mešanog mesa u pirinču i sosu od brusnice!

(StvarUkusa/Mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ JE KRIV: Holger Rune otkrio nepoznate detalje o Novaku!