SAVRŠEN SPOJ SLANOG I SLATKASTOG: "Mrvljeni" brugeri, svima će se činiti da su kao iz restorana!

Novosti online

02. 02. 2024. u 12:00

MRVLjENI burgeri se lako prave, a imaju odličnu ravnotežu slanog i slatkastog ukusa. Evo kako da napravite mrvljene burgere!

САВРШЕН СПОЈ СЛАНОГ И СЛАТКАСТОГ: Мрвљени бругери, свима ће се чинити да су као из ресторана!

Foto Shutterstock

Time što se meso "mrvi" podstiče se bolja karamelizacija i hrskavost ivica. Mrvljeni burger je savršen, jer ako pustite da meso odstoji par minuta, upiće sve sastojke u sebe.

Sastojci:

* 250 g mlevenog mesa
* 4 kriške sira na listiće
* 2 lepinje za hamburgere sa susamom
* 2 kisela krastavca, nasečena

 Za marinadu: 

* 2 kašike majoneza

* 1 kašika kečapa
* 1 kašika senfa
* 1 luk šalot, vrlo sitno seckan

* prstohvat šećera
* prstohvat belog luka u prahu
* 1 krastavčić, vrlo sitno isečen, plus malo soka kiselog krastavca

Recept za mrvljene burgere:

 Korak 1: 

Napravite sos:

Da biste napravili sos za mrvljene burgere, pomešajte sve sastojke osim soka od kiselog krastavca. Zatim dodajte dovoljno slanog rastvora da razblažite sos (ali ne toliko da postane tečan). Probajte i dodajte još soli ili šećera po ukusu.

 Korak 2: 

Zagrejte tiganj:

Stavite tiganj na srednju vatru i sačekajte da se zagreje. U međuvremenu podelite mleveno meso na četiri jednake loptice. Lagano spljoštite kuglice da od njih napravite debele ploške.


 Korak 3: 

Spljoštite meso u pljeskavice:

Stavite ploške u tiganj, razmaknite što je više moguće. Koristite dva tiganja ili radite u serijama ako je potrebno. Metalnom lopaticom i oklagijom (ili metalnom presom, ako je imate), razbijte ploške u tanke burgere, snažno pritiskajući i čineći ih što tanjim.

Posolite i pobiberite i pecite dva minuta, pritiskajući burgere nazad ako počnu da se dižu u sredini.


 Korak 4: 

Stavite sir:

Koristite metalnu lopaticu da podignete burgere sa tiganja i okrenite ih, začinite sa malo soli i bibera, a zatim na svaku položite krišku sira. Pecite još dva minuta, a zatim ih sklonite sa tiganja i ostavite sa strane.

 Korak 5: 

Ubacite sos:

Premažite obe isečene lepinje sosom, a zatim na svaku podlogu stavite po dve pljeskavice, stranom sa sirom nagore. Odozgo stavite narezani kiseli krastavac, stavite poklopac od lepinje i umotajte pljeskavice u foliju. Ostavite nekoliko minuta, a zatim ih odmotajte i servirajte. Uživajte u mrvljenim hamburgerima!

(StvarUkusa/Mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ JE KRIV: Holger Rune otkrio nepoznate detalje o Novaku!