UGLAVNOM IH VIĐAMO U SLATKOM, A SADA SU U SLANOM OBLIKU: Školjkice sa piletinom kao idealni zalogaj sa nogu
IZVRSTAN zalogaj sa nogu ili predjelo, školjkice sa pilećim fileom i seckanim povrćem.
Potrebno:
* 1 smesa za kiflice
* 40 ml ulja
* 150 ml tople vode
* 70 g pilećeg filea
* 1 kašika maslinovog ulja
* 30 g kukuruza šećerca
* 30 g kiselih krastavčića
* 30 g sveže crvene paprike
* 50 g feta sira
* 2 kašike kisele pavlake
* 1 kašičica senfa
* ½ kašičice mirođije
* morska so
* crni biber
ZA POSIPANjE RADNE PLOČE:
* glatko brašno
ZA PREMAZIVANjE ŠKOLjKICA:
* 1 belance ili celo jaje
ZA POSIP:
* susam, bundevine semenke, suncokretove semenke...
Priprema:
Za testo, u posudi za mešanje pomešajte sadržaj vrećice s mešavinom za kiflice i instant kvasac iz pakovanja
Dodajte ulje i vodu pa sve mešajte električnim mikserom, spiralnim nastavcima, dok se ne poveže u glatko i mekano testo (oko 3 minuta).
Za nadev, pileći file začinite morskom soli i crnim biberom pa ispecite na tavi u kojoj ste zagrejali maslinovo ulje.
Izvadite pečeno meso, sitno ga narežite pa pomešajte sa seckanim kiselim krastavcima, seckanom paprikom, sirom, kukuruzom, kiselom pavlakom, senfom i mirođijom.
Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi pa izrežite krugove promjera oko 10 cm.
Napunite ih nadevom pa rubove premažite jajetom. Preklopite pa pobrašnjenom viljuškom učvrstite rubove.
Stavite školjkice na pleh obložen papirom za pečenje, cele premažite jajetom i pospite posipom po želji pa pecite oko 30 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180°C.
Poslužite toplo.
Savet:
Navedena količina sastojaka dovoljna je za 12 komada punjenih školjkica.
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TRAMP ZAPRETIO EVROPSKOJ UNIJI: Neće moći tako ako ja pobedim, platiće visoku cenu
KADNIDAT za predsednika SAD-a Donald Tramp nastavio je sa svojom predizbornom kampanjom, a ovaj put tema su bile tarife koje Tramp planira da uvede ako pobedi na izborima zakazanim za 5. novembar.
30. 10. 2024. u 14:20
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
"OD TOG BRAKA NEMA NIŠTA" Potez srpskog mladoženje posvađao Internet! Za zgražavanje ili za pohvale? (VIDEO)
JEDAN mladoženja je tokom ceremonije venčanja u Srbiji pokušao da bude zanimljiv pa je odlučio da napravi "šaljivi" potez, ostavivši mladu samu ispred matičarke u trenutku kada mu je postavljeno čuveno pitanje "da li želi da stupi u brak".
31. 10. 2024. u 13:28
Komentari (0)