JEDNAKO DOBRA KAO I MRSNA! Posna sarma sa povrćem i pirinčem
PROBAJTE najomiljenije domaće jelo u posnoj varijanti i uverite se da je isto tako savršeno.
Potrebno:
* praziluk, 4 struka
* šargarepa, 2
* pirinač, 1,5 šolja
* so, 1 kašika
* tucana crvena paprika, 1 kašika
* biber, 1 kašičica
* lovorov list, 2
* kiseli kupus, 1-2 glavice
* crvena mlevena paprika, 1 kašika
* suvi biljni začin, 1 kašičica
Priprema:
- Listove kupusa očistite od zadebljalih delova.
- Povrće sitno naseckajte i prodinstajte na tihoj vatri dok ne omekša. Dodajte pirinač i dinstajte još oko 10 minuta, dodajući pomalo vode.
- Dodajte so, biber, mešavinu suvih začina, tucanu crvenu papriku i na kraju mlevenu papriku i sve lepo promešajte.
- Dublju posudu nauljite i poređajte nekoliko listova kupusa po dnu. Motajte sarmu sa kašikom fila i ređajte. Posle prvog reda stavite lovorov list i produžite sa ređanjem sarme.
- Na kraju prekrijte sa nekoliko listova kupusa. Dodajte vodu da se sarma prekrije i kuvajte nekoliko sati na tihoj vatri.
- Pred kraj zapržite sa kašikom brašna uprženim sa tri kašike ulja i kašikom mlevene paprike.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
UŽAS NA DUNAVU: Sudarila se dva broda, ima mrtvih, traga se za nestalima
DVE osobe su poginule, a pet se vodi kao nestalo kada su se dva broda sudarila na Dunavu, kod mađarskog grada Veroce, oko 50 kilometara severno od Budimpešte, saopštila je danas policija.
19. 05. 2024. u 12:04
ŠOK U UKRAJINI: Zelenski bi mogao da bude optužen, sve će biti poznato posle 20. maja
PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski bi mogao biti optužen za podrivanje demokratije u Ukrajini nakon što mu mandat istekne 20. maja.
19. 05. 2024. u 08:47
VELjKO PROGOVORIO O KARLEUŠI: Kako je reagovao na škakljivo pitanje voditelja
BOKSER Veljko Ražnatović retko se pojavljuje u emisijama, posebno otkako se posvetio bokserskoj karijeri i svakodnevnim treninzima.
19. 05. 2024. u 12:57
Komentari (0)