KOJA JE RAZLIKA IZMEŠU AJVARA I PINĐURA? Jedan je gušći a za drugi se paprike seckaju a ne melju

Novosti online

23. 03. 2024. u 15:00

OSNOVNI sastojak im je isti ali razlike postoje, pročitajte i saznajte koje su.

КОЈА ЈЕ РАЗЛИКА ИЗМЕШУ АЈВАРА И ПИНЂУРА? Један је гушћи а за други се паприке сецкају а не мељу

Foto Shutterstock

Zimnica bez njih ne može da prođe, a van toga su odličan prilog jelima, dodaju na ukusu.

Osnova im je ista ali ih razlikuju ostali sastojci i pravljenje

Osnovni sastojak i ajvara i pinđura su pečene paprike.

Foto Shutterstock

Ajvar se pravi od crvene pečene paprike, ulja, soli i sirćeta, dok se leti dodaje i plavi patližan.

Kod ajvara se paprike melju i ima jači ukus od pinđura.

Po teksturi je gušći.

* * * * * * * *

Pinđur se pravi sa paradajzom koji mu daje blaži ukus, u odnosu na ajvar.

Paprike kod pripreme pinđura se seckaju a tekstura mu je ređa.

Oba možete da mažete na hleb ili koristite kao prilog.

Foto Shutterstock

(Trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NE ZNAM NI KAKO SAM IMAO DEVOJKE: LJubavni život Radeta Ćosića - glumac ne krije da su ga partnerke ostavljale (VIDEO)