BAKLAVA BEZ KORA SE PRAVI BRZO I LAKO: Ukus će vas potpuno raspametiti

Novosti online

01. 03. 2024. u 07:00

ŠEĆER, ulje, brašno, mleko, pšenični griz i mlevene orahe meriti čašom od 2 dl.

БАКЛАВА БЕЗ КОРА СЕ ПРАВИ БРЗО И ЛАКО: Укус ће вас потпуно распаметити

Foto Shutterstock

Sastojci:

 Za smesu:  

* jaja, 4 komada

* šećer, 1 čaša
* ulje, 1 čaša
* brašno, 1 čaša
* orasi, 1 čaša
* pšenični griz, 2 čaše
* mleko, 1 čaša
* prašak za pecivo, 1 kesica

 Za sirup: 

* šećer, 250 g

* voda, 400 ml
* vanilin šećer, 1 kesica
* limun, 3 koluta

 Za posipanje: 

* orasi, po potrebi

Priprema:

 Za smesu: 

Mikserom umutiti jaja i šećer. Zatim mikser isključiti, umešati ulje, mleko, mlevene orahe, pšenični griz, brašno pomešano sa praškom za pecivo i izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili. Pleh premazati uljem, posuti brašnom i usuti pripremljenu smesu. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.

 Za sirup: 

U šerpu usuti šećer, dodati vodu, vanilin šećer, kolutove limuna i staviti šerpu na vatru. Kuvati 5 minuta od mometa ključanja. Skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi.

Pečenu koru izvaditi iz rerne. Mlakim sirupom preliti vrelu koru. Ostaviti da se ohladi i da kora lepo upije sirup. Posuti mlevenim orasima. Seći na kocke, servirati i poslužiti.

(Super recepti/Žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku