BOGOVSKO JELO GOTOVO ZA 20 MINUTA: Najkremastiji rižoto
EVO dva trika za najjednostavniji i najkremastiji rižoto.
Sastojci:
* pirinač okruglog zrna, 1 1/2 šolja
* crni luk, 1 glavica
* beli luk, 2 čena
* kocke za pileću supu, 2
* maslinovo ulje, 3 kašike
* belo vino, 100 ml
* parmezan, rendani 1/2 šolje
* kurkuma, 1 kašika
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
* puter, 70 g
Priprema:
Kocke za supu prelijte sa 100 ml ključale vode i mešajte da se rastvore. Potom nalijte još 1,3 litre ključale vode i promešajte bujon. Crni luk dobro usitnite i kratko ga propržite na malo zagrejanog ulja. Dodajte izgnječen beli luk, pa kratko sve mešajte i dodajte opran pirinač. Pržite na jakoj vatri uz stalno mešanje dva minuta, prelijte vinom i krčkajte dok alkohol ne ispari. Tada zalijte kutlačom supe i stalno mešajte dok pirinač ne upije supu. Ponavljajte nalivanje supom dok se ne potroši sva supa i dok pirinač ne omekša. Umešajte kurkumu, potom parmezan, pa proverite da li je dovoljno slano i po potrebi posolite. Pobiberite i dodajte maslac, pa isključite ringlu i dobro promešajte i odmah poslužite.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NAROČITO JE POGODNO ZA VEGETARIJANCE: Odresci karfiola sa puterom od kapara i prezlom
06. 02. 2024. u 09:00
TRAMP ZAPRETIO EVROPSKOJ UNIJI: Neće moći tako ako ja pobedim, platiće visoku cenu
KADNIDAT za predsednika SAD-a Donald Tramp nastavio je sa svojom predizbornom kampanjom, a ovaj put tema su bile tarife koje Tramp planira da uvede ako pobedi na izborima zakazanim za 5. novembar.
30. 10. 2024. u 14:20
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
"OD TOG BRAKA NEMA NIŠTA" Potez srpskog mladoženje posvađao Internet! Za zgražavanje ili za pohvale? (VIDEO)
JEDAN mladoženja je tokom ceremonije venčanja u Srbiji pokušao da bude zanimljiv pa je odlučio da napravi "šaljivi" potez, ostavivši mladu samu ispred matičarke u trenutku kada mu je postavljeno čuveno pitanje "da li želi da stupi u brak".
31. 10. 2024. u 13:28
Komentari (0)