PITA SA JAGODAMA I PUDINGOM: Ukus koji ćete obožavati

Novosti online

13. 05. 2024. u 21:52

Kombinacija ovog voća sa plazmom i pudingom će osvojiti vaša čula.

ПИТА СА ЈАГОДАМА И ПУДИНГОМ: Укус који ћете обожавати

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500gr. gotovih kora za pitu

Fil:

  • 1kg. jagoda
  • 6 kašike šećer
  • 1 puding od jagode
  • 100ml. vode
  • 150gr. mlevene plazme

Smesa za premazivanje (merite čašom od 2dl.):

  • 4 jaja
  • 1 čaša ulje
  • 1 čaša jogurta
  • 1 čaša šećera
  • 1 čaša griza
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 vanil šećera

Priprema:

Najpre ćemo skuvati jagode sa šećerom i malo vode koje je potrebno blago izgnječiti. Nakon toga ćemo razmutiti u preostaloj vodi praškasti puding od jagoda i ubaciti u smesu sa provrelim jagodama. Potrebno je mešati dok se ne skuva puding, ali smesa koju ćete dobiti će biti ređa nego što ste navikli, nemojte dozvoliti da vas to zbuni...

Sada ćemo u dobijenu smesu dodati mlevenu plazmu i sve sjediniti mešanjem. Zatim ostavljamo da se fil prohladi, a mi u međuvremenu pravimo smesu za premazivanje kora. U 4 razmućena jaja, dodajemo ulje, jogurt, šećer, griz, vanilin šećer i prašak za pecivo pa sve sjedinimo u glatku smesu.

Zatim ćemo premazati ovom smesom naše gotove kore za pitu, premazaćemo 7 kora i složiti ih jednu na drugu, a onda nafilovati smesom od jagoda i uviti pitu. To ćemo uraditi tri puta i na taj način dobiti 3 rolata.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 S ./10min. i na 180 S./30min.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

PORAZ ZAPADA I NJIHOVIH UCENA: Usvojena sramna Rezolucija - u zbiru više glasova protiv i uzdržanih nego za