NAJUKUSNIJI DORUČAK SVIH VREMENA: Popara iz rerne se sprema brzo i lako od starog hleba, a mnogi je zovu i lenjom pitom

Novosti online

10. 05. 2024. u 15:00

Ako ne volite da spremate pitu, a imate dosta suvog hleba, spremite ovu poparu na malo drugačiji način.

НАЈУКУСНИЈИ ДОРУЧАК СВИХ ВРЕМЕНА: Попара из рерне се спрема брзо и лако од старог хлеба, а многи је зову и лењом питом

Foto: Jutjub/Printskrin/Frida's Passion gr

Sastojci:

  • 12 parčića hleba
  • 2 glavice crnog luka
  • 5-6 čena belog luka
  • 10 čeri paradajza
  • 250 g parizera
  • 250 g sira
  • 250 g kačkavalja

 Preliv:

  • 6 jaja
  • 300 ml mleka
  • 4 kašike kisele pavlake

Začini:

  • Ulje, so, biber

Priprema:

Na ulju prodinstajte sitno seckan crni luk, a onda i beli luk. Posle dodajte naseckan paradajz i sve izmešajte. Dodajte parizer i začine i sve sjedinite.

U posebnu činiju umutite jaja, mleko, začine i kiselu pavlaku.

U podmašćenu tepsiju ređajte suvi hleb, potom smesu sa lukom i parizerom, pa sir, pa hleb i sve dok ne potrošite materijal. Kasnije sve prelijte sa smesom od jaja i mleka, pa ostavite da hleb upije sve oko 30 minuta. Posle pecite poparu u rerni na 180 stepeni Celzijusa još pola sata. 

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

O JOKIĆU, DONČIĆU,  HARIJU POTERU... Nišić, ne tako običan fudbaler: Drinčiću sam sakupljao lopte u Partizanu, a sada...