BOSANSKA SAVIJAČA: Biser tradicionalne kuhinje, recept koji će vas oduševiti i mirisom i ukusom
Bosanska savijača sa sirom toliko je ukusna da ćete je hteti jesti u svako doba dana.
Sastojci:
- Za kore:
- 1 čaša mlake vode (250 ml)
- 3 čaše glatkog pšeničnog brašna (750 g)
- 1 dl ulja
- 1 kašičica morske soli
- Za fil:
- 600gr svežeg sira,
- 5 jaja,
- 1 kisela pavlaka,
- so, ulje
Priprema:
U većoj činiji pomešati brašno sa soli.
Prvu kuglicu testa dobro rukama pritisnuti (spljoštiti), premazati kašičicom ulja pa premestiti na stoljnjak. Rukama lagano počnite razvlačiti testo počevši od sredine prema krajevima.
Prstima povlačite testo od sredine prema sebi sve dok ne postane prozirno. Odrežite zadebljane krajeve.
Sa svake strane testa pomoću stoljnjaka testo zarolajte, a zatim svaku savijaču premestite u nauljenu tepsiju te je zavijte u spiralu.
Postupak ponovite s ostatkom fila i kora.
Stavite peći u prethodno zagrijanu rernu na 200°C 40 minuta. Kada je pita gotova premazati je pavlakom pa služiti.
(trpeza)
Preporučujemo
PITA SA ŠLjIVAMA I ČOKOLADOM: Vrlo jednostavna poslastica, a tako ukusna
12. 03. 2024. u 20:30
OVAKVU DO SADA NISTE JELI: Gibanica sa sirom, hrskava kora i testo meko kao duša
07. 02. 2024. u 11:00
POVLAČI SE VAKCINA PROTIV KOVIDA 19: "Može da izazove retke i opasne nuspojave"
BRITANSKO-švedska farmaceutska kompanija Astrazeneka saopštila je da povlači svoju vakcinu protiv kovida 19 nekoliko meseci nakon što je na londonskom sudu priznala da ova vakcina može da izazove retke i opasne nuspojave.
08. 05. 2024. u 08:41
MAKRONU SE OVE REČI NEĆE DOPASTI: "Bićete zbrisani sa lica zemlje ako pošaljete trupe u Ukrajinu..."
AKO Francuska bude poslala trupe u Ukrajinu, Rusija će ih uništiti i pogoditi francuske ciljeve u Rumuniji, rekao je bivši obaveštajac Vojske SAD Skot Riter tokom intervjua za Jutjub kanal "Džadžing fridom".
08. 05. 2024. u 08:29
PETA DECENIJA I ČETVRTO DETE: Naša pevačica trudna - objavila fotografiju stomaka (FOTO)
PEVAČICA je po četvrti put u blagoslovenom stanju.
07. 05. 2024. u 13:31
Komentari (0)