ZDRAVA, UKUSNA I TOPI SE U USTIMA: Pita od karfiola, koja je oduševila milione

Novosti online

15. 03. 2024. u 21:00

Karfiol je niskokalorična namirnica bogata mineralima, aminokiselinama i proteinima. Idealan spoj sa hrskavim testom koje se topi u ustima.

ЗДРАВА, УКУСНА И ТОПИ СЕ У УСТИМА: Пита од карфиола, која је одушевила милионе

Foto: Shoutterstock

Sastojci:

  • 1 srednja glavica karfiola
  • 3 jajeta
  • 3 dl jogurta
  • 50 ml ulja
  • oko 350 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • po ukusu soli
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1 kašika svežeg peršuna
  • 1 kašičica sveže mirođije
  • 1/2 kašičice belog bibera
  • 1 šargarepa
  • 150 g ćurećih prsa

  100 g kačkavalja                                                                                                                              Priprema:                                                                                                                                   Karfiol očistite, odvojite cvetove, operite  i stavite u hladnu vodu da se kuvaju. Kada voda proključa, karfiol procedite, nalijte novom, vrućom vodom, posolite i kuvajte 10 minuta od kada voda ponovo proključa.

Izvadite ga iz vode i ostavite da se malo prohladi. Uključite rernu na 220 stepeni S i dok se rerna greje umutite jaja, posolite, dodajte ulje, jogurt, biber, opran i iseckan peršun i mirođiju, izrendanu šargarepu i iseckana prsa na kockice. Sve dobro promešajte, pa dodajte prosejano brašno pomešano sa praškom za pecivo i sodom bikaronom. Tepsiju prečnika 30 cm premažite uljem i pospite brašnom, ili obložite papirom za pečenje, pa izručite smesu. Preko poređajte cvetove karfiola i blago ih utisnute u testo. Pecite dok ne porumeni (oko 30 minuta), a po potrebi smanjite temperaturu na 200 stepeni. Pred kraj pečenja izvadite pitu i pospite komadićima ili rendanim kačkavaljem i ostavite da se zapeče. 

BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

(Trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)