EVO KAKO DA ZNATE DA LI SE POKVARILA: Koliki je rok trajanja svinjske masti?

Novosti online

10. 03. 2024. u 15:35

KAO i mnoge masnoće koje se koriste prilikom kuvanja, svinjska mast ima rok trajanja i može da se pokvari.

ЕВО КАКО ДА ЗНАТЕ ДА ЛИ СЕ ПОКВАРИЛА: Колики је рок трајања свињске масти?

Foto Shutterstock

Dužina korišćenja neće biti ista ako je držite na sobnoj temperaturi, frižideru ili zamrzivaču.

Koliki je rok trajanja svinjske masti?

* Ako svinjsku mast čuvate na sobnoj temperaturi trajaće 4 do 6 meseci.
* Ukoliko je držite u frižideru taj rok će biti godinu dana.
* U zamrzivaču svinjsku mast možete da čuvate i do godinu i po dana.

 Važno je da znate: 

* Obavezno čuvajte mast dalje od direktne sunčeve svetlosti ili toplote.

* Držite je u posudi koja ima hermetički poklopac.
* Ako promeni miris, postane kiselkast ili užegao nemojte da je koristite.
* Kao i svaka masnoće, i svinjska mast IMA rok trajanja i MOŽE da se pokvari.

(Trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NE ŽELIM DA PUZIM: Kirjos ne štedi reči na račun Nadala i Mareja