PO BAKINOM RECEPTU: Spremite supu, ništa bolje ne greje tokom hladnih dana
KADA su svi u kući bolesni, a lekovi ne pomažu, setila sam se recepta za domaću supu
Domaća supa od piletine i šupljih kostiju je puna kolagena i korisnih supstanci koji oporavljaju celo telo.
Potrebno je:
* 2 litra vode
* 1 šuplja teleća koska
* 3 srednje šargarepe
* 3 srednja paškanata
* 1 glavica crnog luka
* malo svežeg lista peršuna
* malo testenine za supu
* so i biber
Priprema:
Crni luk malo prepržite na plotni od šporeta. Zatim u lonac nalijte vodu, pa stavite šuplju kosku, malo lovorovog lista i luk. Kuvajte najmanje sat vremena. Posle izvadite kosku i lovor, a u vodu dodajte piletinu pa kuvajte još 45 minuta. Zatim izvadite piletinu i očistite je od kostiju.
Meso vratite u supu, pa dodajte izrendanu šargarepu i paškanat i izgnječen luk, kao i so i biber.
Dodajte punu šaku svežeg peršuna. Kuvajte još 20 minuta pa sklonite sa ringle. Poslužite toplo.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
4 POSNA JELA PO RECEPTU MONAHA SA ATOSA: Najlepši obroci iz hilandarskog kuvara
30. 11. 2023. u 12:00
SVEŽE I VRUĆE, A GOTOVE ZA MANjE OD POLA SATA: Samo tri sastojka, "lenje" lepinje
29. 11. 2023. u 15:49
UKRAJINSKI GENERAL U ŠOKU: Šta će 60 posto oficira Generalštaba u rovovima?
UKRAJINSKO rukovodstvo je počelo da formira jurišne jedinice od izuzetno cenjenih kadrovskih oficira Generalštaba koji poseduju tajne informacije, a to bi moglo da ugrozi bezbednost Ukrajine, ocenio je penzionisani general Oružanih snaga Ukrajine Sergej Krivonos za jutjub kanal "Prjamoj".
29. 05. 2024. u 21:39
DEČAK NESTAO PRE SEDAM GODINA, PA SE POJAVIO NA KUĆNOM PRAGU: Majka nije mogla da veruje da ga vidi, a onda je isplivala jeziva istina
TIL (21) koji je pre sedam godina nestao u Nemačkoj, konačno se vratio kući.
29. 05. 2024. u 20:22
"SLOMILO ME JE, POTPUNO" Smrt u domu Snežane Savić - glumica mesecima ćutala: "Mnogo mi je teško..."
DOM dramske umetnice početkom godine zavijen je u crno, a ona od tog trena ne može da dođe sebi.
30. 05. 2024. u 20:59
Komentari (0)