NAPRAVITE SAMSU: Recept za tradicionalnu pitu sa sirom (VIDEO)

Novosti online

02. 08. 2023. u 07:00

Da li ste jeli samsu?

НАПРАВИТЕ САМСУ: Рецепт за традиционалну питу са сиром (ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • pakovanje tankih kora za baklavu
  • 2 g sira mekšeg
  • ulje, a može i mast

Preliv:

  • 300 g kiselog mleka
  • 100 ml jogurta
  • 3 čena belog luka izgnječenog

Priprema:

Prvu koru premazati uljem, dodati drugu, pa i nju premazati, a u dnu staviti izmešan mekši sir i rasporediti po ivici. 

Uviti u cigaret rolnicu i saviti je u krug na sredinu podmazanog pleha. Tako sastaviti do kraja, sve u krug dok se ne popuni tepsija.

Premazati uljem i iseći po želji.  Peći na 200 stepeni 30 minuta.

Umutiti u činiju kiselo mleko i jogurt sa belim lukom, pa izvaditi tepsiju iz rerne, preliti pečenu pitu i vratiti u rernu još par minuta da lepo upije. Izvaditi iz rerne, pokriti krpom i prohlađenu seći!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KAKO DANAS IZGLEDA ČUVENI ZVERKA? Mnogi kažu da ne liči na sebe, a njegova karijera je krenula nizbrdo zbog optužbi za silovanje (FOTO)