SAJBER NAPAD NA NOVU KALEDONIJU IZ RUSIJE? Nove francuske optužbe za strano mešanje u nemirima na njenom ostrvu u Pacifiku

Vlasti Nove Kaledonije, francuske prekomorske teritorije na kojoj su prethodnih dana besneli neredi, saopštile su da je izvršen sajber napad na lokalnu vladu, tako što su istovremeno poslati milioni mejlova.

САЈБЕР НАПАД НА НОВУ КАЛЕДОНИЈУ ИЗ РУСИЈЕ? Нове француске оптужбе за страно мешање у немирима на њеном острву у Пацифику

Foto: Tanjug

Pokušaj blokiranja mreže je sprečen, saopštili su u Numei.

- Tokom noći smo bili meta do sada neviđenog sajber napada na Novu Kaledoniju. Napad je došao spolja s ciljem da se zaguši mreža – saopštio je na konferenciji za medije član lokalne vlade Kristofer Žižes.

Prema njegovim rečima, "većina identifikovanih IP adresa" je registrovana u Rusiji. Francuske vlasti su već ranije optužile Azerbejdžan da se meša u unutrašnje stvari ove zemlje.

Istovremeno, francuski senat je juče razmatrao predlog zakona kojim se nastoji da se smanji uticaj stranog mešanja. Do napada je došlo u trenutku kada je na ostrvo u Pacifiku krenuo francuski predsednik Emanuel Makron, s ciljem da doprinese smirivanju strasti i povratku reda i mira.

Prethodna noć je u Novoj Kaledoniji bila mirnija od prethodnih, a red su čuvale jake snage naknadno raspoređenih specijalaca. U neredima prethodnih dana poginulo je šestoro ljudi, među kojima su dvojica žandarma.

Makron planira da na ostrvu ostane samo jedan dan, a u oba smera preći će blizu 30 hiljada kilometara. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAM VAS BILO! Englezi se baš plaše Srbije, rade sve da podignu tenzije pred meč protiv orlova