NAJNOVIJE INFORMACIJE O FICOVOM ZDRAVSTVENOM STANJU: Poznato gde će slovački premijer nastaviti lečenje

Novosti online

22. 05. 2024. u 13:14

ZDRAVSTVENO stanje premijera Slovačke Roberta Fica, koji je zadobio nekoliko prostrelnih rana usled atentata, ostaje stabilno, izjavio je vicepremijer i ministar odbrane republike Robert Kalinjak.

НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О ФИЦОВОМ ЗДРАВСТВЕНОМ СТАЊУ: Познато где ће словачки премијер наставити лечење

Foto: AP

- Trenutno se održava medicinski konzilijum, jutros je njegovo stanje bilo stabilno - rekao je Kalinjak na konferenciji za novinare na kraju sednice Saveta bezbednosti zemlje.

Prema njegovim rečima, narednih dana neće se postavljati pitanje prebacivanja slovačkog premijera u drugu bolnicu, već će nastaviti lečenje u bolnici u gradu Banska Bistrica, gde je bio hospitalizovan nakon atentata.

Podsetimo, slovački premijer Robert Fico ranjen je u pucnjavi nakon sednice Vlade 15. maja, koja je održana u gradu Handlova, na oko 150 kilometara severoistočno od Bratislave. Fico je odmah hospitalizovan u bolnici u Banskoj Bistrici i posle višečasovne operacije na 24 sata je uveden u stanje veštačke kome.

Na Fica je pucano kada je posle sednice izašao da se pozdravi sa okupljenim građanima. Napadač Juraj Cintula odmah je uhapšen i protiv njega je podignuta optužnica za krivično delo pokušaj ubistva iz političkih razloga.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: MI NISMO GENOCIDAN NAROD: Pamtimo - Ponosna Srbija i Srpska

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEMAČKA U ŠOKU ZBOG SOPSTVENE REPREZENTACIJE: Alo! Podržavate propagandu Vladimira Putina!