VELIKA KRIZA: Evropa gubi uticaj zbog servilne politike prema SAD

Novosti online

21. 05. 2024. u 23:37

POSLE početka sukoba u Ukrajini Evropa se suočila sa ozbiljnom krizom zbog čega je u velikoj meri izgubila uticaj, smatra ekonomista Aleksandar Paunov.

ВЕЛИКА КРИЗА: Европа губи утицај због сервилне политике према САД

Foto Pixabay free images

On je u izjavi za TV „Bugarska 24“ podsetio i na eksplozije na „Severnim tokovima“ i odustajanju Evrope od ruskih energenata.

- Cena proizvoda koje oni proizvode raste, oni postaju nekonkurentni. U samoj zapadnoj Evropi se vrši deindustrijalizacija. Evropa gubi svoje velike kompanije, prebacujući ih u SAD - rekao je on.

Kako je dodao, Vašington je uvek strahovao od snažne ekonomske saradnje Rusije i zapadne Evrope i činio je sve da je onemogući.

- Vidimo kako Evropa, zbog servilne politike prema Americi, gubi svoj uticaj. SAD nikada nisu mogle da dozvole integraciju ruskih resursa i visoke tehnologije zapadne Evrope, jer ona bismo dobili treći ekonomski centar koji je bi bio između SAD i Kine. Čini mi se da su izbori za EP poslednji iz ekonomskih razloga - naveo je Paunov.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo