POČELE VELIKE NUKLEARNE VOJNE VEŽBE U RUSIJI: Objavljen snimak, "iskanderi" i "kindžali" sa specijalnim bojevim glavama (VIDEO)

Novosti online

21. 05. 2024. u 17:11

U JUŽNOM vojnom okrugu počela je prva faza vojnih vežbi s ciljem praktične razrade pripreme i korišćenja nestrateškog nuklearnog oružja, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

ПОЧЕЛЕ ВЕЛИКЕ НУКЛЕАРНЕ ВОЈНЕ ВЕЖБЕ У РУСИЈИ: Објављен снимак, искандери и кинџали са специјалним бојевим главама (ВИДЕО)

Foto: Ministarstvo dobrane Rusije

- U skladu sa nalogom vrhovnog komandanta Oružanih snaga Rusije, u Južnom vojnom okrugu je pod rukovodstvom Generalštaba Oružanih snaga Rusije počela prva faza vojnih vežbi sa ciljem praktične pripreme i korišćenja nestrateškog nuklearnog oružja - navodi se u saopštenju.

Vazdušno-kosmičke snage Rusije tokom manevara uvežbavaće opremanje aerobalističkih supersoničnih raketa „kindžal“ specijalnim bojevim glavama i letove u zonu patroliranja.

U okviru te faze raketne jedinice uvežbavaće zadatke obezbeđivanja specijalne municije za mobilne balističke raketne sisteme „iskander“, opremanje sistema raketama i tajno premeštanje u određenu zonu u cilju pripreme za lansiranje.

- Vežba koja je u toku ima za cilj održavanje spremnosti ljudstva i opreme jedinica za borbenu upotrebu nestrateškog nuklearnog naoružanja za odgovor i u cilju bezuslovnog obezbeđenja teritorijalnog integriteta i suvereniteta ruske države kao odgovor na provokativne izjave i pretnje pojedinih zapadnih zvaničnika protiv Ruske Federacije - podsetili su oni u Ministarstvu odbrane.

Objavljen je i snimak vežbe. Na snimku se vidi razmeštanje Iskandera i postavljanje raketa na njih, kao i nosača hipersoničnih raketa Kinžal – postavljnje na lovca MiG-31.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo