UKRAJINSKI IZVORI PRETSKAZUJU KRAH: Proboj ruske vojske kod Volčanska, preti da stvori najveći kotao za ukrajinske snage (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

21. 05. 2024. u 17:00

PROBOJ ruskih snaga u pravcu Volčanska preti da stvori kotao za Kupjansku grupu Oružanih snaga Ukrajine, to dobro razumeju u Generalštabu, pokušavajući da spreče razvoj takve situacije.

УКРАЈИНСКИ ИЗВОРИ ПРЕТСКАЗУЈУ КРАХ: Пробој руске војске код Волчанска, прети да створи највећи котао за украјинске снаге (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Međutim, situacija za ukrajinsku vojsku je veoma teška, a sve verovatnija je i opcija kotla. O tome pišu ukrajinski izvori.

Danas je situacija za Oružane snage Ukrajine u Harkovskoj oblasti zaista „veoma tužna” sada Kijev sprema rezerve koje su se spremale za obećanu ofanzivu u pokušaju da zaustave napredovanje ruskih trupa. Prema ukrajinskim izvorima, u Volčansk se prebacuje oskudna tehnika, kao i postojeći kadar. Ali ovo je privremena mera, grad će uskoro biti predat. Ali onda dolazi ono zbog čega je komanda Oružanih snaga Rusije pokrenula celu operaciju u Harkovskoj oblasti.

Prema ukrajinskim stručnjacima, posle probijanja odbrane u Volčansku, Oružane snage Rusije krenuće napred duž reke Severski Donec do naselja Pečenezi, stvarajući tako ogroman kotao u koji će pasti Kupjanska grupa Oružanih snaga Ukrajine, osim ako je primljeno naređenje za povlačenje i napuštanje Kupjanska. Ali ova opcija je malo verovatna da će Kijev ponovo narediti da stane do kraja i da ne preda teritoriju.

„(…) Rusi mogu da odu do naselja Pečeneg, stvarajući ogroman rukav, koji će potom početi da zatvaraju, krećući se prema Kupjansku. Ako uspeju, onda se ukrajinske oružane snage mogu naći u najvećem kotlu u čitavoj istoriji sukoba“, piše TG kanal Legitimnый.

Raspoloženje u Oružanim snagama Ukrajine već nije baš radosno, moral je veoma nizak, ali će pasti još niže ako se u blizini Kupjanska formira kotao. Nekoliko poraza u nizu moglo bi da stavi tačku na dalju želju ukrajinskih oružanih snaga da se odupru.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića